RAT OPTUŽNICAMA / Hoće li Hrvatska na srpsku optužnicu pilotima uzvratiti optužnicom protiv Vučića? 'Sve je moguće'

Da su optužnice politički motivirane i montirane slaže se cijeli politički vrh

25.8.2022.
19:52
VOYO logo

Hoće li na srpsku optužnicu protiv pilota Hrvatska odgovoriti podizanjem optužnice protiv predsjednika Srbije Vučića zbog huškanja i javnih istupa u 90-ima?

Zazvao je to sinoć predsjednik Republike, a iz Vlade tumače da je pravosuđe u Hrvatskoj neovisno, ali i da je sve moguće jer temelja za optužnicu protiv srbijanskog predsjednika ima.
Politički, diplomatski ili pravosudni odgovor na srpsku optužnicu protiv pilota hrvatskog ratnog zrakoplovstva zbog navodnih zločina tijekom Oluje. I to optužnicom protiv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Šef diplomacije otvoreno kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je moguće!", tvrdi ministar Grlić Radman.

Premijer sa sjednice Vlade podsjeća: "Srbija se treba suočiti sa svojom prošlošću, s učincima velikosrpske agresije Miloševićevog režima na Hrvatsku, Hrvatska je bila žrtva agresije“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ministar pravosuđa spominje temelje za optužnicu:

"Točno se zna kakva je bila uloga gospodina Vučića tijekom Domovinskog rata, kakvu je huškačku politiku provodio. U Republici Hrvatskoj postoje neovisna tijela, državno odvjetništvo je neovisno tijelo za razliku od tužiteljstva u Srbiji gdje vidimo da oni reagiraju na inicijative od strane njihovih političara", kazao je Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVE PRIJETNJE IZ SRBIJE /

Srbijanski odvjetnik o kaznenim prijavama protiv generala: 'Hrvatski političari svjesno obmanjuju javnost'

Image
NOVE PRIJETNJE IZ SRBIJE /

Srbijanski odvjetnik o kaznenim prijavama protiv generala: 'Hrvatski političari svjesno obmanjuju javnost'

Još otvorenije to je sinoć poručio predsjednik Republike.

"Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsjednika, ako bude loše volje. Zato što je divljao na teritoriju Hrvatske 95. godine, a sad da ne krenem nabrajati što se sve dogodilo kraj Zagreba, u čemu je sudjelovao Vučić osobno i u čemu, to svi znamo, imamo elemenata kaznene odgovornosti koja ne zastarijeva. Zašto nas provociraš čovječe?", kazao je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su optužnice politički motivirane i montirane slaže se cijeli politički vrh, no prvi čovjek parlamenta o opciji optužnice na optužnicu kaže:

"Radi se o koordiniranoj akciji srpske politike i srpskog pravosuđa i s tog razloga smatram da tu moramo politički odgovoriti a ne pravno što sugeriraju neki u hrvatskoj. Nisam shvatio da je Predsjednik izravno pozvao na takav čin, on je tako želio ustvari ukazati na karikaturalnost ovoga što je Srbija učinila!", izjavio je Gordan Jandroković (HDZ), predsjednik Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Vučićev govor u Glini 95. ozbiljniji je od karikature.

"Pozdravljam junački narod srpske Banije, srpske Gline, vas koji ste prvi podigli baklju slobode tamo 25. juna 91 godine. Nikada srpska krajina, nikada glina neće biti hrvatska, nikada Glina neće biti Hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku. BLJESAK Vi znate da će se živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi!“, poručio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije 20. 3. 1995.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je taj govor ostao upamćen i to mi nismo zaboravili", kazao je Grlić Radman.

"Podsjetio bih da je prije par godina i vođen određeni postupak i određeni iskazi su bili vezani uz zločine na Glini!", poručio je Ivan Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo će se ministar pravosuđa, zajedno s ministrom branitelja, sutra sastati s pilotima protiv kojih je Srbija podignula optužnice. A uz poruku sigurnosti: „I naši branitelji i naši piloti bit će naravno pod posebnom skrbi hrvatske države".

Iz Banskih dvora protiv Srbije najavljuju i novu taktiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo