sutra predaju liste / Hoće li i Miro Kovač na izbore? Plenković: 'Riješene su sve dileme oko HDZ-ovih lista'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća bit će usvojene stranačke izborne liste

15.6.2020.
16:32
Marko Lukunić/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da su riješene sve dileme vezane uz stranačke izborne liste poručivši kako će se sve znati nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojima će se usvojiti izborne liste.

Jesu - kratko je poručio Plenković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan jesu li riješene sve nedoumice oko izbornih lista. Dodao je da će se večeras saznati hoće li se na njima naći i ime njegova  protukandidata na unutarstranačkim izborima Mire Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će se večeras znati hoće li Kovač biti zadnji na listi u IX. izbornoj jedinici kratko je rekao i nositelj u toj izbornoj jedinici, ministar uprave Ivan Malenica. "Vidjet ćemo, to su još neke špekulacije. Pričekao bih još Nacionalno vijeće i konačnu odluku", kazao je.

Image
uzvratio udarac /

Škoro: 'Plenković neće biti premijer, 5. srpnja će vidjeti što znači indeks sreće'

Image
uzvratio udarac /

Škoro: 'Plenković neće biti premijer, 5. srpnja će vidjeti što znači indeks sreće'

Malenica kaže da HDZ na parlamentarne izbore treba izaći s najjačim timom, koji može donijeti najbolji rezultat. Naglasio je kako je na njima u IX. izbornoj jedinici velika odgovornost te očekuje rezultat kao i na prošlim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva Darko Horvat podsjetio je da je Kovač u svojoj zadnjoj izjavi dao podršku Plenkoviću. "Bude li sve kako treba, možda se i njegovo ime nađe na listi. Nikakvih sporova nema ako je Kovač sam sa sobom raščistio sve što je trebao", rekao je Horvat.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća bit će usvojene stranačke izborne liste, koje će HDZ sutra predati Državnom izbornom povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelje lista HDZ je objavio početkom mjeseca. Tako će nositelj izborne liste u prvoj izbornoj jedinici biti Plenković, a glavni tajnik stranke Gordan Jandroković u drugoj. Žarko Tušek nosit će listu u trećoj izbornoj jedinici, potpredsjednik stranke Ivan Anušić u četvrtoj, a ministar financija Zdravko Marić u petoj.

U šestoj izbornoj jedinici HDZ-ovu listu će nositi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u sedmoj ministar branitelja Tomo Medved, potpredsjednik stranke Oleg Butković u osmoj te Malenica u devetoj izbornoj jedinici. Ministar zdravstva Vili Beroš nosit će listu u desetoj izbornoj jedinici, a potpredsjednica stranke Zdravka Bušić u 11. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo