VRAĆA SE U STRANKU / Hoće li Josipović biti SDP-ov predsjednički kandidat? 'Ne vjerujem da se zato vraća'

Malo tko Josipovića vidi kao SDP-ova kandidata na predsjedničkim izborima

24.1.2019.
19:27
VOYO logo

Ivi Josipoviću vrata SDP-a širom su otvorena nakon što je prekinuo pregovore s GLAS-om i odlučio razgovorati o ujedinjenju Naprijed Hrvatske sa svojm bivšom strankom.

No, malo tko ga vidi kao SDP-ova kandidata na  predsjedničkim izborima. Istodobno, u najvećoj oporbenoj stranci traju pripreme za europske izbore, ali ni tu ne ide sve glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije uvod u kandidaturu za predsjednika"

Ivi Josipoviću nisu zamjerili što se poslije gubitka predsjedničkih izbora nije vratio u SDP. No zamjeriti bi mu mogli poželi li opet u utrku za predsjednika. "Što se tiče pitanja da li je to uvod u kandidaturu za predsjednika, odgovor je nije", rekao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk

"Kandidat SDP-a mora biti onaj tko najbolje predstavlja SDP i ima najviše šanse konkurirati lošoj predsjednici", kazao je saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja zaista ne vjerujem da se vraća u SDP da bi bio kandidat SDP-a za predsjednika Republike", rekao je saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić

No ulaskom u stranku svaka ambcija je legitimna, kažu, pa tako i moguća Josipovićeva kandidatura za čelno mjesto u stranci. "Ako bude zadovoljavao uvjete za kandidiranje, to može napraviti", rekao je Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica Zlatara želi mjesto prepustiti Bernardiću

Ali prije stranačkih izbora, SDP će na europske. Na popisu koji je dobio zeleno svjetlo Predsjedništva, uz dvoje eurozastupnika Borzan i Picule, nalaze se i saborski zastupnici Jerković, Klisović, Posavec- Krivec, Maras, Matić i Ostojić.  Javnosti su manje poznati Barbara Antolić, Sanja Radolović i Mladen Novak, a među njima je i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, koja svoje mjesto želi prepustiti Davoru Bernardiću s ciljem da on preuzme odgovornost.

"Sve je moguće. Zato i nije konačni popis", rekao je saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić i dodao: "Ja sam već više puta rekao očekujem da budem prvi na listi, da povedem listu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću najvjerojatnije biti zadnji na toj listi, ali to ne utječe na angažman za što bolji rezultat na tim izborima", kazao je Ranko Ostojić.

Nadaju se SDP-ovci potvrditi barem dva eurozastupnička mjesta, a sve više od toga bio bi izniman uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo