podrška iz oporbe / Hoće li Orešković za stručnjacima posegnuti i u redove HNS-a i IDS-a?: 'Imao sam razgovore sa svima'

Spekulacije su se pojavile nakon što se doznalo da mandatar Tihomir Orešković održava sastanke s nekim ministrima iz redova SDP-ovih partnera ili je s njima surađivao prije stupanja na dužnost mandatara

7.1.2016.
16:21
VOYO logo
Image
'Ministri su vrh sante' /

Karamarku dosadilo pitanje o ministru: 'U MUP treba doći kvalitetan čovjek koji će ga staviti u funkciju'

Image
'Ministri su vrh sante' /

Karamarku dosadilo pitanje o ministru: 'U MUP treba doći kvalitetan čovjek koji će ga staviti u funkciju'

Je li moguće da novu vladu podrži i dio HNS-a i IDS-a ili da čak pojedinci iz tih stranaka uđu u Oreškovićev tim?

Takve spekulacije pojavile su se nakon što se doznalo da mandatar Tihomir Orešković održava sastanke s nekim ministrima iz redova SDP-ovih partnera ili je s njima surađivao prije stupanja na dužnost mandatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu mogućnost danas nisu u potpunosti odbacili ni mandatar Orešković ni šef HDZ-a. 

"Ja sam imao nekakve diskusije sa svima, vrlo otvorene diskusije, na kraju krajeva tražimo najsposobnije i najkvalitenije ljude. U ovoj smo fazi otvoreni za razgovor s ljudima koji imaju što za pružiti Hrvatskoj. Imao sam diskusija, samo ću to spomenuti", izjavio je Orešković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali iz HNS-a poručuju - to nije realno. Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš tako je odlučno odbila da će HNS novoj vladi dati potporu.

"HNS je jasno rekao svoj stav. Mandatar ima sasvim dovoljno glasova u Saboru. Mi ne dajemo potporu nekoj tehničkoj vladi ili vladi stručnjaka, to će biti vlada koju će raditi HDZ i Most i naravno da nećemo dati potporu", izjavila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A IDS-ov Darko Lorencin poručuje: "To je jedan šitri konterkst, to ne ovisi o meni samome nego o mojoj stranci i u jednom širem kontekstu kako će se cijela ova politička situacija odvijati". 

Dodao je da ga Orešković nije zvao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo nikakvih razgovora na tu temu. Gospodina Oreškovića poznajem još kad sam bio pomoćnik ministra za investicije u ministarstvu gospodarstva, dvije godine on je bio predsjednik uprave Plive. Suradnja je bila super, jedino što smo se kratko sreli na konstituiranju Sabora i stisli su ruke i to je bilo sve", rekao je ministar turizma na odlasku.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo