PODACI CRO DEMOSKOPA / Hoće li se Plenković zabrinuti? Više je onih koji ne podržavaju politiku Vlade, nego onih koji je podržavaju

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Čak 44,8 posto građana ne podržava politiku Vlade Andreja Plenkovića, a manje - 40,4 posto - je podržava

8.2.2021.
8:22
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Čak 44,8 posto građana ne podržava politiku Vlade Andreja Plenkovića, a manje - 40,4 posto - je podržava. 

Podaci su to istraživanja CRO Demoskop, koji je za RTL provela agencija Promocija plus početkom veljače, zbog kojih bi se premijer Plenković trebao zabrinuti jer je ovo prvi puta od početka njegova drugog mandata da je više onih koji su Vladi pokazali palac dolje od onih koji je podržavaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 23 posto nikako ne podržava politiku Vlade

Gledajući u posljednjih šest mjeseci, u veljači je i najveći postotak onih koji su odgovorili da "nikako ne podržavaju politiku Vlade", čak 23 posto, ali i onih koji uglavnom ne podržavaju - 21,9 posto. 

Za usporedbu, u rujnu prošle godine onih koji ne podržavaju politiku Vlade bilo je 26,9 posto, čak 18 postotnih poena manje nego je to sada. U rujnu je samo 11,8 posto građana kazalo da nikako ne podržavaju politiku Vlade, a 15,1 posto da "uglavnom" ne podržavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: SDP smanjuje prednost HDZ-a, Plenković i najpozitivniji i najnegativniji političar

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: SDP smanjuje prednost HDZ-a, Plenković i najpozitivniji i najnegativniji političar

Polarizacija oko pitanja politike Vlade 

U posljednjih šest mjeseci primjećuje se i trend pada broja onih koji na pitanje podržavaju li politiku Vlade odgovaraju s: niti da niti ne. Dok ih je u listopadu prošle i siječnju ove godine bilo više od 20 posto, u veljači ih je samo 14,8 posto. Taj podatak bi mogao dovesti do zaključaka da se građani sve više polariziraju oko politike Plenkovićeve Vlade. 

S druge strane, u rujnu prošle godine čak 53,3 posto građana govorilo je da podržava politiku Vlade, od kojih se 18,9 posto izjasnilo da podržava u potpunosti, a 34,4 da podržava uglavnom. Šest mjeseci kasnije, ukupan broj onih koji podržavaju je pao za 13 postotnih poena. Onih koji u potpunosti podržavaju je 16,4 posto, a uglavnom 24 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ zadržao prvo mjesto po rejtingu

Podsjetimo, u CRO Demoskopu za veljaču HDZ je zadržao prvo mjesto po rejtingu u Hrvatskoj s potporom od 27,7 posto, SDP je drugi s 19,9 posto, a Možemo! treći s 8,3 posto. Iznad izbornog praga od 5 posto su još samo Most sa 7,3 posto i Domovinski pokret sa 7,2 posto.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predvodi listu i najpozitivnijih, ali i najnegativnijih političara u državi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike