OPORBA STRAHUJE / 'Hoće li sve sjednice Skupštine do lokalnih izbora biti online tako da se oporbi oteža kritika na račun gradske vlasti?'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Klub nezavisnih zastupnika traži detaljno izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom

22.10.2020.
16:22
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine Renato Petek rekao je u četvrtak da se oporbeni klubovi ne slažu s odlukom da se iduća sjednica, zakazana za 27. listopada održi online jer će na njoj biti brojne važne točke koje građani mogu lakše pratiti uživo.

Image
USKORO ODLUKA /

Hoće li iduća sjednica zagrebačke Gradske skupštine biti online? Oporba se protivi

Image
USKORO ODLUKA /

Hoće li iduća sjednica zagrebačke Gradske skupštine biti online? Oporba se protivi

Petek je na konferenciji za novinare kazao kako je oporbenim klubovima potvrđeno da prostor na Velesajmu ima sve uvjete i mogu se ispoštovati sve epidemiološke mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da ipak, bez obzira na ozbiljnost situacije, možemo poštivati sve mjere, a bilo bi važno da građani mogu lakše pratiti sjednice", istaknuo je.

Izrazio je bojazan da ovo neće biti jedina sjednica koja će se tako održati i da će se sad, kako se bliže izbori, iskoristiti situacija i sjednice održavati online, kako bi se oporbu onemogućilo da upućuje kritike i prijedloge na račun gradske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petek je podsjetio na odluku Ustavnog suda koji je Saboru naložio da osigura tehničke mogućnosti za zaštitu zdravlja zastupnika bez da im se ograničavaju prava i dužnosti na sudjelovanju u raspravama. "Ako može Sabor, zašto ne može Skupština", pita.

Također, dodao je, HDZ je donio odluku da ide na unutarstranačke izbore kroz slijedećih nekoliko tjedana. "Ako oni mogu provoditi izbore na brojnim lokacija, kako to da mi ne možemo imati sjednicu sa 51 zastupnikom uživo, uz pridržavanje svih mjera", upitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub nezavisnih zastupnika traži detaljno izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom

Osvrnuo se na podršku gradonačelnika Milana Bandića ugostiteljima da nastave sa svojim radom, istaknuvši kako se time potiče ljude da se i dalje okupljaju, ali da budu ozbiljni i odgovorni. "Tako i mi naš rad doživljavamo i želimo sudjelovati na sjednicama", poručio je Petek.

Klub nezavisnih zastupnika na sjednici 27. listopada, svojim prijedlogom zaključka koji je na dnevnom redu, želi zadužiti gradonačelnika da podnese detaljno izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba za razdoblje 2018. – 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže izvješće o tome do kuda se stiglo s objektima, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada te koliko će Zagreb biti odgovoran što će Hrvatska plaćati penale jer nije uspjela ispuniti ciljeve.

Na dnevnom redu sjednice je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za ovu godinu te sporazumi Grada s Holdingom i ZET-om o obračnoj otplati dugova Grada prema svojim gradskim poduzećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica Kluba nezavisnih zastupnika Marijana Sumpor osvrnula se na gradske financije i proračun, upozorivši da je grad u financijskoj krizi. 

"Gradonačelniku se dogodio potres i pandemija na loše upravljanje od prije te su narasli troškovi jer se ne mogu prikupljati prihodi kao prije, a prethodni dug se nakuplja", kaže Sumpor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo