FINANCIJSKE MUKE / Holding rasprodaje radnička odmarališta na Kvarneru: Bandić se nada 'pokrpati' 61 milijun kuna

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Šest radničkih odmarališta i hostela na atraktivnim lokacijama na jadranskoj obali traži novog vlasnika

19.8.2020.
7:46
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački holding ponovo je prošlog tjedna na svojim službenim internetskim stranicama i u dnevnim novinama oglasio prodaju šest radničkih odmarališta i hostela na atraktivnim lokacijama na jadranskoj obali.

Image
Vrijednost 61,5 milijuna kuna /

Usred krizne situacije Zagrebački holding objavio natječaj da prodaje radnička odmarališta i hostele

Image
Vrijednost 61,5 milijuna kuna /

Usred krizne situacije Zagrebački holding objavio natječaj da prodaje radnička odmarališta i hostele

Prvi natječaj objavljen je još početkom travnja ove godine kada je doživio velike kritike, ponajviše zbog toga jer je bio raspisan na vrhuncu ''lockdowna'' uvedenog zbog pandemije koronavirusa, podsjeća Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i zbog konteksta u kojem je objavljen, taj natječaj očito nije uspio pa se sada Grad Zagreb nada da će iz drugog pokušaja uprihoditi nešto više od 61 milijun kuna, koliko je zbroj početnih cijena objekata koji se sada ponovo nude na prodaju.

Međutim, oko jednog objekta koji se prodaje, a smješten je u Velom Lošinju, moglo bi biti problema. Naime, Vila Milda i pripadajuća depandansa u Velom Lošinju, dugogodišnja su odmarališta u kojima su do prije samo tri godine svoje godišnje odmore uz beneficirane cijene provodili radnici i radnice ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objekti i zemljište nalaze se u borovoj šumi u blizini mora, na zemljištu veličine čak 5.431 četvornih metara, a ovlašteni sudski vještak odredio je da bi početna cijena trebala biti 17 milijuna i 820.500 kuna.

Medutim, nakon što je ZET izdvojen iz Zagrebačkog holdinga 1. siječnja 2018. odmarališta su ostala u Zagrebačkom holdingu. Kako se moglo pročitati u nekim medijima, Novi sindikat odlučio je od Općinskog suda u Rijeci zatražiti ''zabilježbu spora'' zato da bi spriječili prodaju nekadašnjih ZET-ovih odmarališta. No iz Grada Zagreba može se čuti da će takav zahtjev biti odbijen jer da je odvajanje odmarališta od ZET-a provedeno po svim propisima i pravilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Zagrebačkog holdinga se može čuti da je Općinski sud u Rijeci, Stalna služba u Malom Lošinju, 8. srpnja 2020. odbio prijedlog predlagatelja sindikalnog povjerenika radi zabilježbe spora na predmetnim nekretninama u Velom Lošinju i naložio brisanje aktivne plombe na nekretninama.

Još 2018. Sindikat Zagrebačkog holdinga ZET-Zagreb pokrenuo je akciju pod sloganom ''Ne otimajte naše'' kojom su upozorili na devastaciju imovine javnog gradskog prijevoznika nakon njegova izdvajanja iz Holdinga. Upozorili su kako je to izdvajanje provedeno bez atraktivne imovine te tvrtke koja je ostala unutar Holdinga, a koja vrijedi 252 milijuna i 755 tisuća kuna. Među tom imovinom je i odmaralište vila Milda i depandansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih nekretnina koje se prodaju, daleko najskuplja je hostel Zlatokrila, također u Velom Lošinju, u sklopu kojeg se nalaze Vila Šimunić i Vila Matilda, a za koji Zagrebački holding namjerava uprihoditi najmanje 22.482.500 kuna. Tu su još i hostel Loda u Skradinu za koji Zagrebački holding traži 8,1 milijuna kuna, zatim hostel Halugica u Puntu na otoku Krku čija je početna cijena nešto manja od sedam milijuna kuna. Tu je i odmaralište u Novom Vinodolskom za 3,4 milijuna kuna te hotel Jelen Skrad u Skradu za koji je Grada Zagreb istaknuo početnu cijenu od 2.785.300 kuna.

Propali pokušaj

Prvi pokušaj prodaje nekretnina na atraktivnim lokacijama u vrijeme koronakrize nije uspio. Natječaji za prodaju hostela Zlatokrila u Velom Lošinju, hostela Halugice Punat na Krku, hostela Jelen u Skradu te hostela Loda Skradin u Skradinu, okončani su bez zaprimljenih ponuda, a za natječaj za odmaralište u Novom Vinodolskom te natječaj za Vilu Mildu i depandansu u Velom Lošinju nije jasno kako su završili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za dostavu ponuda bio je 3. lipnja do 15 sati. Sveukupno se prodaje površina u iznosu od 17.173 m2, a zainteresirani su morali uplatiti jamčevinu u iznosu od 10 posto navedene početne kupoprodajne cijene nekretnine.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo