kritizirala bušenje jadrana / Holy dobila upozorenje iz MUP-a: 'Prvo ti prijete, pa ti netko slomi ruku, pa nogu, a onda će te ubiti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dužnosnik joj je rekao da joj se divi jer je izrazito hrabra osoba, 'ali se tu ne može ništa napraviti, Hrvatskom vlada mafija i svejedno je koja se politička opcija nalazi na vlasti, uglavnom se uvijek nađu igrači koji nađu svoje kanale prema političkim elitama'

8.7.2015.
13:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborska zastupnica ORaH-a Mirela Holy ponovno je u srijedu kritizirala način na koji se provodi istraživanje ugljikovodika u Jadranu, ustvrdila kako je zbog toga primila upozorenje visokog dužnosnika MUP-a, ne otkrivši o kome je riječ, te optužila ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i premijera Zorana Milanovića za kršenje zakona i nanošenje gospodarske štete Hrvatskoj.

Holy je na konferenciji za novinare rekla da je upozorenje dobila u travnju, nakon što je najavila da će zbog načina na koji se kani istraživati ugljikovodike u Jadranu podnijeti interpelaciju. "To se događalo u Hrvatskom saboru, radi se o visokom dužnosniku MUP-a, političaru", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnik joj je rekao da joj se divi jer je izrazito hrabra osoba, "ali se tu ne može ništa napraviti, Hrvatskom vlada mafija i svejedno je koja se politička opcija nalazi na vlasti, uglavnom se uvijek nađu igrači koji nađu svoje kanale prema političkim elitama".

Rekao joj je, prepričala je Holy, "ako se samo gleda koliko ljudi nestane godišnje u Hrvatskoj, ako je samo jedan posto njih ubijen, to su ogromne cifre, prvo se dogodi da ti prijete, potom ti slome ruku, pa nogu, pa leđa, a ako ni to ne upali, onda će te ubiti". Doslovce tim riječima, kaže Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kaznenu prijavu zbog prijetnje nije podnijela. "To je bilo vrlo dobronamjerno, on izražava divljenje i simpatije prema meni. Meni je bilo malo čudno", rekla je Holy.

Tvrdi da joj je prije par godina na slični način pristupio čovjek iz HDZ-a, nakon rasprave o revizijskim nalazima u Fondu za zaštitu okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao mi je da bi za mene sad moglo nastupiti vrlo opasno razdoblje. Prijavila sam to ministru unutarnjih poslova koji mi je rekao da se kolega iz HDZ-a referirao na moje odnose sa SDP-om. Nemam vjere u podnošenje prijava u tom smislu, istaknula je zastupnica.

Na pitanje tko je odgovoran za takva ozbiljna upozorenja, premijer ili ministar gospodarstva, Holy nije izravno odgovorila kazavši tek da visoki dužnosnik MUP-a zna na što se referirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako gledate cijeli postupak realizacije projekta istraživanja ugljikovodika i da je ministar Vrdoljak bio dosta dugo u SAD-u, Uskok bi trebao provjeriti činjenice u Ministarstvu gospodarstva. Što se tiče premijera, smatram da je on ili 'slijep pored zdravih očiju' ili ne znam zašto tolerira ovo. Čovjek koji može ovakve stvari dopuštati ili nije pretjerano pametan ili je 'umočen'", izjavila je Holy.

Ponovila je da se projekt istraživanja u Jadranu provodi na nezakonit, nestručan i netransparentan način, a jedino objašnjenje vidi u tome da netko u Vladi i resornom ministarstvu pogoduje nekome i izdaje javni interes za osobnu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu se, optužuje, radi o "grozomornom kršenju zakona i svih procedura i o izuzetno velikoj gospodarskoj šteti za Hrvatsku".

Boji se da Vrdoljak planira sada potpisati ugovore, a onoga trenutka kad to učini počinju teći financijske obveze za Hrvatsku, bez obzira hoće li se projekti na kraju realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se Uskok već trebao baviti tim slučajem, jer već dugo o tome govorimo", odgovara zastupnica na novinarski upit i opetuje da je obveza svih političara da djeluju u javnom interesu.

Obveza je Uskoka da djeluje i na temelju informacija koje dobije u javnosti. Ako Vrdoljak potpiše ugovor s koncesionarima ORaH će podnijeti kaznenu prijavu, najavila je Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo