istraga u tijeku / Horor u vinkovačkom rodilištu: beba umrla pri porodu, majka krivi liječnika!

Horor u vinkovačkom rodilištu. 24-ogodišnja Matea Janković iz Ivankova 30. siječnja očekivala je zdravog sina, no rodila je mrtvorođenče. Unatoč tragediji o slučaju je odlučila progovoriti javno te je optužila ginekologa koji ju je nakon 16 sati muka odbio poroditi carskim rezom

17.2.2016.
19:20
VOYO logo

Matea (24) još ne može zaboraviti sve što joj se događalo u rađaoni. Očekivala je zdravog sina, no kobnog 30. siječnja rodila je  mrtvo dijete. Za sve krivi ginekologa koji ju je nakon 16 sati muka odbio poroditi carskim rezom.

"Ja sam legla na krevet te je onda on kleknuo kraj mene. Dva puta mi je skočio na stomak, da bi sišao s kreveta, a treći put mi je babica samo naslonila ruku i tako je Ivano izašao van. Vidjela sam ga s leđa - to je bila scena koja je zastrašujuća", u suzama opisuje Matea Janković iz Ivankova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete su oživljavali pola sata, no nije mu bilo pomoći. Liječnika optužuje za grubost, nemar i vrijeđanje. Imala je visokorizičnu trudnoću, začela je umjetnom oplodnjom, a kaže nitko joj nije niti pogledao dokumentaciju.

"Okrenuo se prema meni nakon svega i mrtav-hladan rekao: 'Dijete ti je umrlo'. Ni da mi je ruku pružio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je potpisala da prsitaje na carski rez doktor joj je rekao da skače po lopti za pilates.

"Ja sam od te icrpljenosti, cijeli dan dripa, 13 sati patnje, sjela na tu loptu, da napomenem cijelo vrijeme sam krvarila. Kako god je on pregled napravio sve više sam krvarila", kaže Matea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je protiv liječnika zbog nesavjesnog ponašanja podnijela prijavu DORH-u.

"Ja na ovome neću stati. Ja ga ne okrivljujem jer stvarno svatko zaslužuje ono što je napravio, svatko odgovara za sebe", kaže Matein otac Zlatko Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vinkovačkoj općoj bolnici odbijaju komentirati slučaj sve dok ne završi unutarnji nadzor a ministarstvo zdravlja šalje inspekciju.

"Mi smo poslali inspekciju da se izvidi o čemu se radi i onda ćemo reći, ne možemo govoriti napamet, ne bi bilo dobro", kaže ministar Nakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bilo liječničkog propusta utvrđivat će i Hrvatska liječnička komora. No, sve to mladoj ženi ne može vratiti život djeteta koje je sa suprugum čekala šest godina.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo