nakon sastanka koalicije / Horvat o obnovi stana Frke Petešića: 'Nikakve ekspresne obnove nije bilo. Pozivamo i druge građane da uđu u samoobnovu'

Image
Foto: RTL

U Banskim dvorima održan je koalicijski sastanak vladajuće većine nakon kojeg su ministar Darko Horvat i šef Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić dali izjave za medije

18.1.2022.
15:40
RTL
VOYO logo

"Generalni zaključak o cijelom sastanku je da je jasno da je vladajuća većina stabilan i dalje stabilna i daje putnu potporu Vladi u realizaciji svih projekata koje je predsjednik vlade iznio. Upoznali smo koalicijske partnere s aktivnostima na obnovi. Raspravljali smo mjere koje poduzima Stožer civilne zaštite za sprječavanje zaraze COVID-om-19. Predsjednik Vlade nas je izvjestio o paketu mjera kojima bi se ublažio najavljeni udar i podizanje cijene energenata", rekao je Bačić i dodao da je bilo riječi i o popisu stanovništa te mjerama kojima bi se smanjila dpopulacija. 

"Vladajuća većina je zadovoljna izvješćem koje je predsjednik Vlade. Cilj i jedan od prioriteta je kako i na koji način ubzrati sanaciju prostora koji je zahvaćen potresom u Zagrebu, na Banovini i u Krapinsko-zagorskoj županiji", rekao je. Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanju o obnovi stana predstojnika kabineta premijera Zvonimira Frke Petešića ministar Darko Horvat je preuzeo riječ i rekao da "nikakve ekspresne objave nije bilo."

"Dogodio se proces samoobnove koji cijelo vrijeme želimo staviti u jednu od prioritetnih faza i pozivamo sve građane da u to i uđu", rekao je Horvat i dodao da će im to nadoknaditi država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da Frka Petešić nije bio dužan znati detalje, a riječ je o zgradi o kojoj se govorilo kao primjeru koji treba slijediti. Kazao je i kako obnova ide „iz dana u dan“.

Na pitanja o raspravi o mnjegovoj smjeni koja je najavljena za sutra u Saboru, Horvat kaže da je vladajuća koalicija danas na sastanku pokazala da je čvrsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će vrlo teško opoziciji skupiti dovoljan broj ruku", rekao je.

"Imamo više od 400 milijuna ZNS-ova i u sljedećih pet mjeseci ta će dinamika biti sve veća i veća", kazao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i najave da bi Hrvatska morala vratiti novac za obnovu iz Fonda solidarnosti Europske unije.

"Oznojili smo se da bismo taj novac priskrbili Hrvatskoj i nećemo dopustiti da se i jedan euro vrati u Bruxelles", rekao je te dodao da rokovi nisu sveto pismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić je spominjao aferu oko HNB-a i kazao da se stvara okvir u kojemu se nekoga optužuje. "Ja mislim da postoje određeni podaci koji predstavljaju službenu tajnu i mora se znati način na koji se do njih došlo", rekao je. 

Govorio je i tome da Vlada planira paket mjera da se ublaže cijene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome će riječi biti vrlo brzo", rekao je Bačić.  

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo