liječenje, ali ipak... / Horvatinčić opet snimljen na slobodi. Iz Ministarstva pravosuđa pojasnili kako je to moguće

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Sin bračnog para kojeg je usmrtio nedavno govorio za RTL

1.6.2022.
14:39
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je nedavno snimljen na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, Tomislav Horvatinčić sada je uočen i ispred jedne privatne klinike u Zagrebu.

Kako javlja Jutarnji list, tamo je bio s mlađom ženskom osobom, a bez ičije se pomoći došetao do crnog terenca u kojem se vozio na stražnjem sjedalu, iza zatamnjenih stakala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravno gledano, pojašnjava Jutarnji list, njegovo slobodno kretanje moguće je u samo dva slučaja. Ili je dobio prekid izdržavanja ili koristi pogodnosti puštanja na maksimalno 144 sata mjesečno prema Zakonu o izvršenju kazne zatvora.

Nakon medijskih napisa oglasilo se i Ministarstvo pravosuđa. Kaću kako mu je odobren posjet mjestu prebivališta i to u sklopu pogodnosti kao skup poticajnih mjera usmjerene na smanjivanje negativnih učinaka zatvaranja i poticanje u ostvarivanju programa izvršavanja radi ostvarivanja svrhe izvršavanja kazne zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ističemo da su primjerice tijekom 2019. godine pogodnosti češćih dodira s vanjskim svijetom koje uključuju izlazak iz kaznenog tijela odobrene za 1797 zatvorenika, koji su iskoristili ukupno 7298 ovih pogodnosti, dok je vezano uz mjere prevencije širenja bolesti COVID-19, tijekom 2020. godine odobren manji broj ovih pogodnosti – iste su odobrene za 226 zatvorenika, koji su iskoristili ukupno 473 ovih pogodnosti", dodali su.

Podsjetimo, Horvatinčić je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izaziva pomorske nesreće u kojoj je preminuo bračni par Salpietro. Ipak, neko je vrijeme odolijevao izdržavanju kazne navodeći zdravstvene razloge, a zbog istih je snimljen i u Krapinskim Toplicama, iako kaznu izvršava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zbog bolesti /

Osuđeni Tomo Horvatinčić na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama: Može mu se odobriti i prekid kazne...

Image
zbog bolesti /

Osuđeni Tomo Horvatinčić na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama: Može mu se odobriti i prekid kazne...

Inače, sin bračnog para koji je poginuo u naletu Horvatinčićevog gliser, Federico Sal Pietro nedavno je za RTL Danas prokomentirao sam slučaj.

"Samo mogu reći da svako ljudsko biće ima pravo na liječenje. Istovremeno on je i zatvorenik i idućih godina mora platiti za svoja djela kao što je i sud odlučio", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo