VLADIMIR TEREŠAK / Horvatov odvjetnik: 'Premijer je saznao za akciju u subotu ujutro. Preko mene je obaviješten o tome. Bio je šokiran'

Na pitanje je li premijer bio ljut jer mu nitko ništa iz DORH-a nije javio, kazao je da to treba pitati Plenkovića

21.2.2022.
18:35
VOYO logo

Nakon ljutite reakcije na DORH i tajming akcije, premijer o svemu danas šuti. Jedan ministar, sada bivši, mu je u zatvoru, a osumnjičeni potpredsjednik Vlade Boris Milošević se treći dan od akcije preko društvenih mreža obraća javnosti. 

"Uvijek sam postupao u skladu sa zakonom, ulažući sav svoj trud i politički rad u borbu protiv diskriminacije koja je nažalost prisutna u našem društvu... (...) U tom smislu sam se bespogovorno borio i borim za prava manjina bez primisli da za sebe ili nekog priskrbim korist, u okviru svojih zakonskih ovlasti i mogućnosti, kao netko tko je izabran da zastupa srpsku nacionalnu manjinu", napisao je Milošević na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tereti ga se da je tražio poticaje za određene tvrtke iako nisu zadovoljavale uvjete, a koje su dobile oko 650 tisuća kuna. Sve je to bio dio programa za nacionalne manjine u devastiranim područjima, kaže Milorad Pupovac, koji stoji iza Miloševića.

"To je bio njegov posao, njegov posao je bio da inzistira na tome", kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se i njegovo ime spominje u porukama Ane Mandac, Horvatove pomoćnice, koja je očekivala njegov posjet Ministarstvu, Pupovac ne vidi problem. 

"Bio sam, kao što sam bio u nizu drugih ministarstava kao i drugi zastupnici kada su posrijedi zastupanja interesa sredina od kojih ljudi dolaze", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke Ane Mandac jasno pokazuju i da su glavni akteri vrlo dobro znali da ono što rade nije zakonito. A to su istražiteljima rekle i dvije visokopozicionirane djelatnice Ministarstva gospodarstva, koje su upozorile i da ima toga još. Je li Ana Mandac prokazala svog šega, njezina odvjetnica tvrdi nije pokajnica.  

"Ona formalno pravno ne može sad sklopiti nagodbu, ali se vjerojatno dogovorila s USKOK-om za određenu kaznu da će im dati kapitalca", kazao je Vladimir Terešak, odvjetnik ministra Horvata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kriza Vlade /

Nakon sjednice HDZ-a, Bačić: 'Nismo razgovarali o rekonstrukciji Vlade. Ovaj tjedan će biti imenovan novi ministar'

Image
kriza Vlade /

Nakon sjednice HDZ-a, Bačić: 'Nismo razgovarali o rekonstrukciji Vlade. Ovaj tjedan će biti imenovan novi ministar'

Terešak smatra i da je Državno odvjetništvo premijeru trebalo javiti koju minutu prije početka akcije. 

"Premijer je saznao za ovu akciju rano ujutro na način da je preko mene obaviješten o tome. Bio je šokiran", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li premijer bio ljut jer mu nitko ništa iz DORH-a nije javio, kazao je da to treba pitati Plenkovića. 

"Ja sam rekao što bi bio red", kazao je Terešak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za bivšeg ravnatelja USKOK-a Željka Žganjera tajming nije bitan, ali i špekulacije da je USKOK možda poštedio Vladu, pa nije odmah uhitio i ostale članove, što bi dovelo do njezina pada. 

"Meni bi bilo smiješno kada bi ravnateljica USKOK-a mislila o tom tajmingu, o Vladi, o potresima u Vladi, njima je jedino važno o da li raspolažu s dovoljno činjenica i dokaza da mogu provesti akcije", kazao je Žganjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK-u sad ostaje ispitivanje svjedoka, zbog troje je Horvatu određen istražni zatvor. Ostali osumnjičeni još od USKOK-a nisu dobili ništa. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo