'Ludilo se nastavlja' / Hotel iz Supetra: 'Po nalogu gradonačelnice srušeni su nam zid i vrata'; Ivana Marković: 'Nezakonito su se uknjižili'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Spor na relaciji Svpetrvs hotela i supetarske gradonačlenice Ivane Marković dobio je svoj nastavak

26.4.2022.
12:16
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Uprava Svpetrvs hotela danas se oglasila priopćenjem i snimkama te tvrde da je gradonačelnica Supetra SDP-ova Ivana Marković poslala bager da sruši zid i ulazna vrata na pješačkom ulazu u hotelsko naselje.

"Ludilo se nastavlja, nezapamćeni incident međunarodnih razmjera u Supetru! Vrijede li zakoni i privatno vlasništvo u Republici Hrvatskoj ili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros u ranu zoru u 5 sati (?!) bager gradskog komunalnog društva KD Grad po nalogu gradonačelnice srušio je zid i ulazna vrata na pješačkom ulazu u naše hotelsko naselje. Riječ je o ulazu u naselje iz pravca trajektne luke, a koji je na tom istom mjestu već više od 40 godina.

Image
NASTAVLJA SE DRAMA /

VIDEO Zaštitarska služba blokirala ulaz u DVD Supetar, nogometni klub zaustavio treninge, oglasili se i vlasnici prostora: 'Nema zapreke'

Image
NASTAVLJA SE DRAMA /

VIDEO Zaštitarska služba blokirala ulaz u DVD Supetar, nogometni klub zaustavio treninge, oglasili se i vlasnici prostora: 'Nema zapreke'

Nije ovo prvi put da svjedočimo sličnim 'akcijama' pod okriljem noći, prije par godina su na njen nalog ukradena ulazna vrata na ulazu u naselje, nakon toga srušeni zidani vrt s cvijećem koji je služio za usporenje prometa u zoni u kojoj se nalaze dječja igrališta. To što se ovakve akcije izvode u vrijeme turističke sezone i na dan kada u našem hotelskom naselju boravi 200-tinjak gostiju iz gotovo svih većih europskih zemalja je skandalozno. Gosti su u čudu, prestrašeni i probuđeni bukom bagera i kamiona u ranu zoru, pitaju se 'gdje smo mi ovo došli', a započeli su i s upitima o prekidu svoga boravka i odlasku iz Supetra i Hrvatske!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je uvijek sve sudski vraćeno u našu korist, gradonačelnica ne poštuje ni sudove ni zakone ove države već provodi svoju silu bez ikakvog pravnog osnova. Ovo što se danas događa u Supetru se ne pamti u demokratskom svijetu te nanosi nesagledivu i nepovratnu štetu nama, gradu Supetru i Republici Hrvatskoj.

Ne možemo se oteti dojmu da je ovo današnje rušenje izravno povezano s našim jučerašnjim pokušajem da stupimo u posjed svoga vlasništva kojega smo od države kupili prije 17 godina i u kojega niti do dan danas ne možemo stupiti pa čak ni uz činjenicu da imamo pravomoćnu sudsku presudu i ovršnu ispravu za iseljenje DVD-a. Nismo htjeli iseliti DVD iz prostora (iako nam svih ovih 17 godina niti DVD niti Grad nisu platili niti kunu za najam prostora ni za troškove režija, dakle potpuno besplatno su koristili naše prostore) sve dok nije izgrađen novi vatrogasni dom za DVD, koji je prošlog tjedna svečano otvoren i u koji je DVD u međuvremenu preselio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer smo svjedočili situaciji u kojoj je gradonačelnica ponovno lagala građanima, medijima, prešutjela izgubljene presude, zloupotrebljavala djecu i vatrogasce te su izvršili upad u našu imovinu. 

Iako je ovo samo nastavak njenog dosadašnjeg maltretiranja i ovaj put smo šokirani ponašanjem gradonačelnice. Jedina je razlika što će, vjerujemo, ovaj put za njeno divljaštvo i neistine saznati cijela Hrvatska ali i zemlje EU pa će moguće ovaj put pravosuđe i policija djelovati i osigurati provedbu zakona i sudskih odluka u najkraćem roku", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se i Marković

O svemu se na Facebooku oglasila i gradonačelnica Marković priopćenjem. Njeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom jučerašnjih scena kao i činjenica da se hotelska kuća odlučila na pokušaj  nasilnog  ulaska putem trećih osoba u prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i NK Jadrana, a koje su od posebnog i povijesnog značaja za Grad Supetar, i koje udruge Grada Supetra koriste preko 45 godina u neometanom posjedu. Na ovaj način odbačeni su svi napori oko mirnog rješavanja spora koje  traje duže od pola godine na relaciji Gradonačelnice Grada Supetra i Gradskog Vijeća Grada Supetra, Republike Hrvatske i hotelske kuće Svpetrvs Hoteli d.d..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hotelska kuća uknjižila se na nekretninu temeljem nezakonitog rješenja o privatizaciji i djelomičnog rješenja Hrvatskog fonda za privatizaciju od 20.1.2005., rješenja koje je poništeno presudom Upravnog suda RH od 1.4.2010. nakon čega nikada nije doneseno novo rješenje te stoga isti ne mogu biti vlasnici sporne nekretnine koja se koristi u javne svrhe desetljećima.

Grad Supetar samo traži poštivanje zakona ove države, tražimo djelovanje institucija pravne države, kraj manipuliranju činjenicama i zaštitu prava njenih građana, te ne možemo pristati na ovako nasilno ponašanje. Poštujemo zakone, za sve postoji pravna procedura, odluke i zakonske institucije dok je ovaj način pokušaja provale u službene prostorije udruga Grada Supetra i onemogućavanje građana Grada Supetra u dolasku do prostorija svojih udruga je nešto što je tražilo reakciju u obrani posjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da je najveći propust napravljen u postupku privatizacije, i to pogrešnom procjenom  društvenog kapitala i prodajom nekretnina koje predstavljaju javno dobro poput cesta i objekata od vitalnog javnog interesa, uslijed čega to nikada nije niti smjelo niti trebalo biti predmetom privatizacije. Istodobno je naknadno donesen niz Zakona kojima je JLS-e naložena obveza uknjižbe prava vlasništva na iste.

Što se tiče uredovanja na cesti Miljenka Smoje, broj. kat. čest. 2092/6, u naravi nerazvrstana cesta – javno dobro u općoj upotrebi u neotuđivom vlasništvu Grada Supetra, uredovali smo temeljem Zakona o cestama na temelju članka 45. stavka 4. protivno postupanja iz članka 45. stavka 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Supetar će i dalje provoditi Zakone RH u smislu Zakona o cestama te zaštite javnog i pomorskog dobra na korist svojih građana. 

Na dužnost gradonačelnice Grada Supetra izabrana sam po treći put jasno komunicirajući svoje stavove o zaštiti javnog i pomorskog dobra, čuvanju vlasništva Grada Supetra i nedopuštanju da se temeljem uzurpacije, postavljanja ograda i zidova malo po malo uskraćuje javni prostor građanima ovoga Grada pod izlikom napretka i zapošljavanja. To je moj jedini interes i cilj obnašanja funkcije gradonačelnice te je to možda  vijest u moru informacija o nelegalnim postupanjima dužnosnika i  pogodovanjima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici gradskog Vijeća Grada Supetra obavijestiti ću vijećnike o trenutnoj situaciji.

U nadi da će se Zakoni Republike Hrvatske napokon početi primjenjivati na sve građane i da ćemo u svojim službenim postupanjima imati potporu institucija ove države."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo