Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ogromni gubici

Hotelijeri od Vlade traže potpore za sljedeća tri mjeseca: 'Velika su ulaganja, veliki su troškovi'

Turizam je za Hrvatsku vitalan i treba ga gledati kao zasebnu cjelinu, zaključuju hotelijeri

Ida Balen/ 8.5.2020. u 11:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gubitke gomilaju i hotelijeri, koji od Vlade traže potporu i sljedeća tri mjeseca, kako bi uspjeli sačuvati radna mjesta.

Poručuju da će turizam biti najveći gubitnik pa zato zahtijevaju i hitno otvaranje granica. Kada će se to dogoditi danas je otkrio ministar Gari Cappelli.

Gordana u lovranskom hotelu radi već 15 godina. Vlasnik je uspio zadržati sve radnike, ali to vjerojatno ne bi bilo nemoguće da nije bilo potpore Vlade.

"Još par godina do mirovine. Zaista, bilo je jedno teško razdoblje, strah, stres, ali eto, hvala Bogu. Svi smo u neizvjesnosti, ne znamo kako će to krenut. Trebalo bi još bar tri mjeseca", rekla je Gordana Sirotnjak, kuharica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hotel Park već je počeo raditi. U njemu su trenutno poslovni ljudi iz Zagreba. No naspram rekordne sezone, koja se očekivala, ovo je tužna slika. Situacija je i u narednim mjesecima neizvjesna i financijska potpora Vlade je, poručuju odavde, neophodna.

"Velika su ulaganja, veliki su troškovi u hotelijerstvu, tu su ulaganja na duži period, a prihodi i primanja su jako ograničena i mala i bez potpora Ministarstva i Vlade jako je jako teško opstati. Ne samo ja, kao mala kuća hotelska, govorimo o 54 sobe, nego čak i veći hotelijeri koji su kud i kamo jači od nas", poručio je Anto Rukavina, vlasnik hotela Park.

Upravo se čita

Image
bivši ministar

Kovač za RTL o ruskoj aneksiji: 'Kada Ukrajina službeno postane članica NATO-a počinje svjetski rat'

Poput grupacije Amadria Park, s ukupno 12 hotela, od toga šest u Opatiji.

"Svjesni smo toga da ova sezona neće biti ni slična prethodnima, prema nekim procjenama to se neće dogoditi ni u sljedeće dvije do tri godine", izjavio je Ivan Sarajlić, glasnogovornik Amadria Park hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pogotovo ako se ne otvore granice. Ministar turizma najavljuje da će se to dogoditi u naredna tri tjedna.

"Bilateralno, imamo pravo svaka zemlja. Jučer sam imao s kolegom Talijanom Franceskinijem razgovor i inzistiramo na zajedničkom protokolu otvaranja za sve zemlje identičan, ali bilateralno si dozvoljavamo svaka zemlja posebno, ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji", rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

"Naravno da je važna informacija i o tome ovisi sve ono što će se u narednim mjesecima dogoditi i u kojoj mjeri možemo očekivati sezonu u ljetnim mjesecima", izjavio je Sarajlić.

Ministar najavljuje da će se sutra znati detalji mjera za turizam i ugostiteljstvo. Hotelijeri ponavljaju: ništa bez potpora, ne smiju se trpati sva jaja u istu košaru. Turizam je za Hrvatsku vitalan i treba ga, zaključuju, gledati kao zasebnu cjelinu.

Ida Balen/ 8.5.2020. u 11:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Drama u Sikirevcima

Slavonac našao poruke koje je svećenik slao njegovoj supruzi: 'Nagovarao ju je na grupnjak, slao snimke...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba