Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Spašavanje sezone

Hotelijeri pisali Vladi: 'Zaraza je uspješno zaustavljena. Hitno otvorite granice'

Iz Udruženja predviđaju da će veće hotelske tvrtke otvoriti jedan do dva od mogućih deset hotela, dok ostale čeka potpuna obustava poslovanja.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Vijesti.hr/ 7.5.2020. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Udruženje hotelijera Hrvatske gospodarske komore uputilo je dopis Vladi kojim traže obavezni nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta za još tri mjeseca kao i hitno otvaranje granica, izvijestili su iz HGK.

"Zaraza je uspješno zaustavljena i sad krećemo u ponovno pokretanje poslovanja, što je izvrsno. No, već sada znamo će sektor turizma u ovoj krizi biti najveći gubitnik i da će se oporavak u nekim segmentima odužiti i na razdoblje od godinu dana. Stoga tražimo hitno otvaranje granica kako bi se potaknula turistička putovanja i nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta na još tri mjeseca jer hotelijeri još uvijek neće ostvarivati dostatan prihod kroz iduća tri mjeseca, kojim bi samostalno mogli pokrivati place svojih zaposlenika. Izuzetno je važno da u ovom sektoru očuvamo radna mjesta, jer je nove i kvalitetne zaposlenike teško pronaći", istaknula je predsjednica Udruženja hotelijera HGK Josipa Jutt Ferlan.

VEZANI ČLANAK

Otvorit će se jedan do dva od deset hotela

U dopisu se također kao imperativ ističe beskontaktno poslovanje, naročito kod prijave gostiju. Da bi se to ostvarilo potrebno je žurno doraditi Pravilnik o prijavi i odjavi gostiju u smještajne objekte na način da se jasno definira mogućnost primjene "digital check-in" prijave gostiju, čime bi im se pružio dodatan osjećaj sigurnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz Udruženja predviđaju da će veće hotelske tvrtke otvoriti jedan do dva od mogućih deset hotela, dok ostale čeka potpuna obustava poslovanja. Naglašavaju da turizam ima veliki udio u BDP-u i da je hotelijerstvo strateški nositelj njegove kvalitete. Stoga apeliraju da se uvaže njihovi prijedlozi kako bi se što prije mogli vratiti normalnom radu, zaključuju iz priopćenja iz HGK. 

Vijesti.hr/ 7.5.2020. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba