NASTAVAK SURADNJE / Hrebak: 'Na Plenkoviću se vidi da je odahnuo bez Bandića. Svima nam je laknulo bez njega'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Najbolje je kad Plenković može mirno i suvereno provoditi sve što je obećao građanima

15.7.2020.
9:03
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HSLS je već dugo vremena stranka za koju je ulazak u Sabor s jednim zastupnikom uspjeh, a s dva veliki uspjeh. Na upravo završenim izborima, HSLS je osvojio dva mandata, u Saboru će ga predstavljati predsjednik Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik, i Darko Klasić koji je izabran u prvoj jedinici.

Image
bjelovarski gradonačelnik /

Hrebak se sastao s Plenkovićem: 'Dajemo podršku HDZ-u, tražimo transparentnost'

Image
bjelovarski gradonačelnik /

Hrebak se sastao s Plenkovićem: 'Dajemo podršku HDZ-u, tražimo transparentnost'

''Neki dan sam bio kod premijera i potvrdili smo određene detalje transparentnosti, do lokalnih izbora stupit će na snagu zakon o lokalnoj samoupravi i njime će, što je HDZ obećao, smanjen biti broj lokalnih dužnosnika, a u taj će dokument ući još i obveza transparentnog trošenja javnog novca, na čemu mi inzistiramo. Ako ovo isporučimo, mislim da će biti ispunjena svrha HSLS-ova dva mandata u Saboru'', istaknuo je Hrebak u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na tanku većinu od 76 glasova, kazao je i da glasovanja ne mora biti svaki tjedan: ''Vjerujte mi, bilo bi sa 76 lakše nego imati situaciju da netko stalno nešto traži i mimo izbornog legitimiteta. Znamo što se događalo s Milanom Bandićem. Na sastanku s Plenkovićem vidio sam da je odahnuo. Bit će mu bitno lakše s našim strankama centra nego što mu je bilo s Bandićem, žetončićima i otpadnicima iz drugih klubova. Svima nam je laknulo bez Bandića. Kad bih govorio o transparentnosti, pitali bi me za vrijeme bivšeg saziva Sabora o kakvoj transparentnosti s Bandićem pričam. Ako bi nam se sada priključio netko povrh ovih 76 zastupnika, siguran sam da ne bi ucjenjivao Vladu''.

''Ja sam za to da nam se možda pridruže još dva, tri zastupnika koji su samostalno ušli u Sabor, s kojima bi se ostvarila projektna suradnja jer neki od njihovih programa imaju dodirnih točaka s onime što će ova Vlada provoditi. Ali, nisam za to da se većina širi za još 10 ili 15 zastupnika jer to bi onda bila velika trgovina. Najbolje je kad Plenković može mirno i suvereno provoditi sve što je obećao građanima bez davanja raznih ustupaka zastupnicima koji podržavaju većinu. Sve bi se zakompliciralo kad bi u većinu ušli neki zbog kojih bi se moralo prilagođavati program Vlade. Hrvatskoj sada trebaju mir i stabilnost za sve one izazove koji dolaze na jesen. Nitko od sadašnjih manjih koalicijskih partnera nije tražio ništa više od izbornog legitimiteta'', kazao je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li HSLS biti zastupljen u izvršnoj vlasti, u javnim poduzećima, odvratio je: ''Poduzeća me uopće ne zanimaju. Ako se otvore pozicije nekoliko državnih tajnika, to ćemo prihvatiti kao i u prošloj Vladi. HSLS ima dovoljno kvalitetnih ljudi. HSLS nije trgovačka stranka i nismo tu zbog uhljebljivanja, zanimaju nas samo kvalitetni projekti koje ćemo realizirati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo