vladina ideja / Hrelja o prijedlogu zakona: 'Od povećanja prihodovnog cenzusa korist će imati samo 15 tisuća građana'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Vladin prijedlog je povećati prihodovni cenzus po članu obitelji na 1.563 kune

30.4.2020.
10:30
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Silvano Hrelja (HSU) ustvrdio je u četvrtak kako će povećanje prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na dopunsko zdravstveno osiguranje na teret državnog proračuna obuhvatiti najviše 15 tisuća građana, a ne 200 tisuća kako tvrdi Vlada.

''Nikad lošiji zakon''

Zakon će koštati najviše 13 milijuna kuna, ne 160 milijuna, rekao je Hrelja, nezadovoljan što Vlada nije prihvatila njegov amandman na predložene izmjene  Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad lošiji zakon nije došao pred Sabor, ovo je uvreda za Sabor, za umirovljenike, jer dvije trećine onih na koje se cenzus odnose su umirovljenici", izjavio je zastupnik.

Prema Vladinom prijedlogu, kojeg oporba naziva predizbornim, povećao bi se prihodovni cenzus po članu obitelji na 1.563 kune, a za samce na 2.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teret proračuna

Vladina je procjena da će predloženim promjenama dodatnih oko 200.000 osiguranika ostvarivati pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje na teret državnog proračuna za što će trebati osigurati dodatnih 160 milijuna kuna.

Vladini predstavnici u Saboru se očituju i o amandmanima na ostale zakone koje je Sabor raspravio ovaj, odnosno protekli tjedan, te ih uglavnom odbacuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor će o tim amandmanima glasovati u podne, kada će glasovati i o samim zakonima. Sabor u petak ne zasjeda zbog Praznika rada, 1. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo