Iznijeli svoje mišljenje / Hrvati u Njemačkoj komentirali izbore i stanje u Hrvatskoj: 'Šteta je pametnih glavica da odlaze van'

Image
Foto: PIXSELL/RTL

U drugom krugu pobijedila je Kolinda Grabar-Kitarović s premoćnom razlikom ispred Milanovića

6.1.2020.
17:36
PIXSELL/RTL
VOYO logo

Nije se glasalo samo u Hrvatskoj. Glasali su birači i u inozemstvu. Prema službenim podacima, u Njemačkoj živi oko 400.000 Hrvata. U prvom krugu glasalo je njih 8461. 

U drugom krugu izbora pristupilo je njih nešto manje, 8284. U prvom krugu u toj je državi pobjedu odnio Miroslav Škoro s 4690 glasova. U drugom krugu pobijedila je Kolinda Grabar-Kitarović s premoćnom razlikom ispred Milanovića. Dobila je 7101 glas, dok je za Zorana Milanovića glasalo 940 birača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A evo i što su rekli Hrvati ispred Generalnog konzulata RH u Düsseldorfu za Deutsche Welle zašto su izašli na drugi krug predsjedničkih izbora. 

"Želim da se nešto promijeni. Mora se nešto promijeniti, tako da moraš birati", rekla je jedna biračica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da se poboljša stanje u državi. Vidi se da je narod jako pod stresom, da živi pod uvjetima koji ne odgovaraju europskom standardu, i želim da nam država krene na bolji put", kazao je birač. 

"Došao sam jer osjećam svoju građansku obavezu"

A jedan birač poželio je i da Hrvati ne odlaze u inozemstvo nego da ostanu doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja želim da našoj domovini ide bolje, da nam mladi ne odlaze van i da sveukupna situacija bude bolja, sigurnija, i da nam se toliko godina poslije rata svima poboljša, da bolje živimo i da nam bude dobro", rekao je. 

"Došao sam birati zato što osjećam svoju građansku obavezu i svi bi normalni ljudi koji se trebaju boriti za hrvatski narod trebali to napraviti. Za koga će glasati, to je njihovo osobno pravo, ali mislim da je u svakom slučaju jedna i dužnost i sreća da čovjek može tako nešto učiniti", rekao je drugi Hrvat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam slučaj u obitelji i prijateljima gdje je netko otišao u Irsku konobariti. Nemam ja ništa protiv konobara, ali šteta je takvih mladih pametnih glavica da idu van. Vratit će se jednog dana, ali to će biti pred mirovinu, tako i mi planiramo", zaključio je jedan birač.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo