Uvođenje europskih standarda / Hrvatska bi već od nove godine mogla imati izmijenjene registarske tablice, kockice su neizbježne

Od nove godine mogli bismo imati nove registracijske poločice. Projekt u zastoju zbog fijska oba natječaja koje je proveo MUP ipak se maknuo s mrtve točke i čak dvije i pol godine nakon ulaska u EU na tablicama će biti europsko znakovlje

27.10.2015.
18:58
VOYO logo

Stare i istrošene registarske pločice spremne su za promjenu. Novi izgled kompromis je struke i želje javnosti. Crveno bijela polja neizbježna su.

"Možda su malo prekičaste, možda je trebalo nešto razbiti na sredini, ne znam, to je moje mišljenje“, komentirao je Dragutin iz Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slova su se nakon natječaja morala mijenjati zbog tehničkih razloga, navodi tvorac rješenja Gordan Resan. Riječki arhitekt stidljivo priznaje da je u pregovorima s ministarstvom, ali dalje od toga ne ide. Građani pak imaju što reći. 

"Nije bilo potrebno mijenjati, ali ako je besplatno za ljude, ako se ne mijenja ništa u cijeni to je ok, to je najbtinije jer danas ljudi su osjetljivi kad su u pitanju novci“, izjavio je Silvano iz Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su građani tablice plaćali 76 kuna, neslužbeno se može čuti da trošak neće biti veći ni za nove. Ipak, oni koji svakodnevno obilaze šaltere tvrde.

"Problem su financije, treba plaćati novu prometnu i biljege, treba raditi novu prometnu jer u svakoj prometnoj piše broj tablice“, dodao je Dino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, o ovom kao i o svim drugim detaljima vezanima za nove registarske pločice MUP još uvijek ne govori.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH i nadalje radi na konačnom rješenju izgleda novih registarskih tablica te se razgovaralo s jednim od autora nagrađenih rješenja. O svim novim informacijama na navedenu temu pravovremeno ćemo vas izvijestiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novim će prijedlogom gotovo sigurno biti puno veći broj različitih registarskih područja. 

Novi dizajn na pretrpanim bi ulicama mogao zasjati već iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo