U KB-u Merkur / Hrvatska godinama broji mnogo više umrlih nego rođenih, no dogodilo se pravo malo čudo!

Primalje kažu da imaju predosjećaj kada će se dogoditi neki "baby boom"

24.2.2020.
7:00
VOYO logo

U zemlji koja već godinama broji mnogo više umrlih nego rođenih dogodilo se čudo! Čak osam djevojčica i sedam dječaka stiglo je na svijet u samo 24 sata u zagrebačkoj bolnici Merkur, što je rekord bolnice.

Iako ih se inače u jednom danu rodi dvostruko manje, na zagrebačkom Merkuru posljednjih dana okupao se rekordan broj beba. Naime, od četvrtka do nedjelje ih je rođeno više od 30, a u samo jednom danu čak 15!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj se bolnici, naime, u prosjeku na dan rodi 6 do 7 beba, no i dvostruko više im nije poremetilo radni ritam. Baš u toj smjeni bile su primalje Marinela Burek i Jelena Zovak.

"Naš posao je takav, nepredvidiv. Nikad ne znate kad dođete u smjenu hoćete imati jedan porod ili ćete imati 15 poroda kao u tom danu. Nema nikakvog pravila. Djeca se rađaju kad ona žele, a ne kad im mi odredimo datum poroda. Svako dijete iziđe van kad je spremno", kaže primalja, Jelena Zovak.

Njezina kolegica Marinela Burek dodaje:

"Nije bio kaos. Gužva je bila, ali nije bio kaos jer mi smo svi već dobro jedni s drugima uhodani i uigrani. Samo dobra organizacija, komunikacija i sve je dobro prošlo."

U KB Merkur inače imaju sve više poroda. Oko 2 tisuće na godinu, a primalje kažu da imaju predosjećaj kada će se dogoditi neki "boom".

"To je istina. Nekoliko dana prije je bilo 2 poroda, 3 poroda, 4 poroda onda znamo da nam slijedi jedan ovakav dan kao što je bio s četvrtka na petak", dodaje Zovak.

Mame kažu da ih nikakve demografske mjere nisu potaknule na rađanje već mjera ljubavi. Možda bi vladajući mogli prepisati od njih što napraviti kako bi se u cijeloj državi rađalo još više djece. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo