Silvana Menđušić za RTL.hr / Hrvatska je to doznala od nje. RTL-ova novinarka opisuje izvanrednu emisiju 11. rujna 2001: 'Ušla sam u studio bez ičega, samo s informacijom'

Image
Foto: Profimedia / privatni arhiv

Legendarna televizijska novinarka, danas članica ekipe RTL-ove Potrage, Silvana Menđušić na 20. godišnjicu terorističkih napada prisjetila se za RTL.hr događaja tog 11. rujna...

11.9.2021.
11:20
Profimedia / privatni arhiv
VOYO logo

Bilo je mirno u desku HRT-a tog ranog poslijepodneva. Dan nije vrvio jakim pričama. Dnevnik je tada trajao 30 minuta, ni sekundu dulje, uvijek je počinjao u 19.30. Radila sam kao suurednica Dnevnika tog dana s Nensi Brlek, danas Blažević.

Računala su žmirkala zelenkastim svjetlom (u to doba nismo raspolagali ozbiljnijim računalnim alatima), mislim da sam redigirala tekst koji je stigao iz dopisništva. U to su vrijeme tekstovi na pregled dolazili iz dopisništava telefaksom pa bismo se onda čuli preko fiksnog telefona s kolegom, prošli prilog pa ponovno vratili tekst faksom. Iz današnje perspektive čini se kao da smo radili s pločicom i kredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko ekrana na zidu deska bilo je utišano. I onda je krenulo. U desk je utrčala Ivana Dragičević. "Gledajte ovo, palite CNN", govorila je puno glasnije nego što inače priča. Bilo je to možda par minuta nakon što je CNN počeo objavljivati snimke tornja koji gori.

U 8.46 ujutro po američkom vremenu prvi je avion American Airlines Flight 11 udario u sjeverni toranj World Trade Centra u New Yorku. Ovo je tih pet minuta s kojima smo u tom trenutku raspolagali i koje je Ivana D. prva čula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo