predsjednica o nedavnim incidentima / 'Hrvatska je tolerantna zemlja, marginalnim skupinama ne treba davati pažnju'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Podsjetila je pritom kako u Saboru nema nijedne političke stranke koja je dobila mjesto na osnovu takve politike, i to odraz stajališta većine hrvatskih građana

28.2.2017.
12:59
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

POŽEGA - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je, tijekom boravka u Požegi, osudila učestale incidente potaknute mržnjom i netolerancijom, ali i dodala kako se marginalnim pokretima i izoliranim slučajevima ne bi trebalo davati preveliku pozornost.

Image
grabar-kitarović u slavoniji /

Predsjednica izmijestila Ured u Požegu: 'Moramo oživjeti Slavoniju i drago mi je da Vlada ima ambiciozan plan'

"Marginalnim pokretima i izoliranim slučajevima ne bi smjeli davati toliku pozornost. Svi to osuđujemo i treba osuđivati. Ali, podizanjem toga na visoku stopu u medijima i razinu političkih stranaka stvara se dojam da je Hrvatska puno netolerantnija nego što jest", rekla je predsjednica Kolida Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je pritom kako u Hrvatskom saboru nema ni jedne političke stranke koja je dobila mjesto na osnovu takve politike, i to odraz stajališta većine hrvatskih građana.

Predsjednica je dodala i da takvi incidenti i klima tjeraju mlade na odlazak iz Hrvatske, a da fokus političkih stranaka treba biti na programu izlaska iz krize i zadržavanju mladih ljudi u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji događaj zbio se u nedjelju u Zagrebu gdje je skup održalo nekoliko desetaka u crno odjevenih sudionika, u organizaciji Autohtone Hrvatske stranke prava, a policija je zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsjednika A-HSP-a DraženaKeleminca.

Na zamolbu novinara komentirala je izostanak primjene Zakona o sportu od strane Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zalažem se da Zakon o sportu treba u potpunosti primjenjivati. Isto tako, zalažem se za ne miješanje politike, prema tome, i mene osobno u sport i odnose u sportu i Hrvatski nogometni savez. Nogomet treba vratiti onima koji nogomet igraju, vole i u nogometu uživaju. Da svi možemo sigurno i spokojno otići na nogometnu utakmicu, ne samo bez straha od incidenata, već i uživati u nogometu i biti ponosni na naše nogometaše koji su zaista sjajni", rekla je Grabar Kitarović.

Poručila je i kako se nada da će sudionici u priči riješiti devijantne pojave u hrvatskom nogometu jer je nad njima prijetnja izbacivanja iz međunarodnih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je komentirala i objavu najnovije liste poslodavaca koji ne isplaćuju plaće svojim djelatnicima.

"To je sramotno, prije svega.. Prvi prioritet svake tvrtke treba biti isplata plaće", rekla je Grabar Kitarović te dodala da je ohrabrena potezima Vlade, ali da se zalaže i za decentralizaciju, te da je potrebna sinergija rada Vlade i lokalne samouprave. Istaknula je kako je potrebno jasnije odrediti što su čije ovlasti, a kao primjer istaknula je omjer zaposlenih u upravi Požeško-slavonske županije i Ureda državne uprave u ovoj županiji. koji je dvostruko veći od županijske uprave. Jasnije određivanjem ovlasti, prema riječima predsjednice, bolje će donijeti rezultate na području razvoja lokalne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo