POVJERENJE U STRUKU / Hrvatska liječnička komora oštro osuđuje prostačke izljeve mržnje spram liječnika i novinara

Image
Foto: POOL
Image
Foto: POOL

U ovim teškim vremenima u kojima živimo ono što je potrebno hrvatskom društvu je solidarnost, tolerancija i suradnja

15.10.2020.
15:45
POOL
VOYO logo

Hrvatska liječnička komora oštro je osudila, kako su istaknuli, ''sinoćnje agresivne, prostačke napade na ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemku Markotić i na novinarku N1 Mateu Dominiković i televizijsku ekipu, kao i verbalne napade na ministra zdravstva Vilija Beroša i novinarsku ekipu RTL-a. 

Image
vika i prijetnje /

Vlada osudila verbalni napad na novinarsku ekipu N1 i Alemku Markotić

''Markotić i Beroš i dvije novinarske ekipe bili su na javnom prostoru i pripremali se za javljanje uživo u emisiju kada su ih nepoznati prolaznici počeli primitivno prostački vrijeđati i prijetiti. Komora ovakve izljeve mržnje, vrijeđanja i prijetnji upućenih liječnicima i novinarima koji rade svoj posao smatra duboko zabrinjavajućim. Liječnici kojima je jedini cilj sačuvati zdravlje i živote građana te novinari koji svakodnevno izvještavaju o epidemiji kako bi građani bili informirani, izloženi su verbalnom nasilju i salvama uvreda'', upozorila je Komora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Situacija je teška za sve građane. Najteža je pak za liječnike, medicinske sestre i drugo zdravstveno osoblje jer su najviše izloženi riziku zaraze novim koronavirusom. Liječnici se već sedam mjeseci bore s obuzdavanjem epidemije i jedino što očekuju od građana je da im odgovornim ponašanjem pomognu sačuvati zdravlje u najvećoj mogućoj mjeri. U ovim teškim vremenima u kojima živimo ono što je potrebno hrvatskom društvu je solidarnost, tolerancija i suradnja. Štete od ove epidemije kao društvo možemo smanjiti samo uz povjerenje u znanost i struku, uvažavanje liječnika i podršku zdravstvenom sustavu da se što uspješnije nosi s epidemijom'', poručili su iz Hrvatske liječničke komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo