U Klinici 'Dr. Fran Mihaljević' / Hrvatska osnovala karantenu za koronavirus! Ministar: 'Pušemo i na hladno...'

Image
Foto: PIXSELL

'Ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene ugroze', poručio je ministar

21.2.2020.
17:46
PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš donio je u petak odluku o osnivanju karantene kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, a na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva

U karanteni koja je osnovana u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" boravit će osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelima ili onima  za koje ima naznaka da su zaraženi koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama. Ova odluka stupila je na snagu u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i oboljelih od koronavirusa. Međutim, ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene ugroze. Iskustvo iz susjedne Italije i nekih drugih sredina traži od nas da 'pušemo i na hladno'. Stoga sam odlučio, uza sve do sada poduzeto, osnovati karantenu kao još jednu dodatnu preventivnu mjeru", izjavio je ministar Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo