URUČILI NOTU / Hrvatska protjerala 24 djelatnika ruskog veleposlanstva: Među njima 18 diplomata i šest članova administrativnog osoblja

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Veleposlaniku Ruske Federacije uručena je nota kojom se ruska strana obavještava o odluci o smanjenju broja osoblja

11.4.2022.
12:35
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

U Ministarstvo vanjskih i europskih poslova danas je pozvan veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj kako bi se ruskoj strani i ovim putem izrazila najoštrija osuda brutalne agresije na Ukrajinu i brojnih počinjenih zločina, stoji u njihovom priopćenju.

"Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih postrojbi s cijelog teritorija Ukrajine, te hitno osiguravanje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći. Naglašeno je očekivanje Republike Hrvatske da odgovorni za zločine budu privedeni pravdi", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlaniku Ruske Federacije uručena je, stoji u priopćenju, i nota kojom se, sukladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, ruska strana obavještava o odluci Republike Hrvatske o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu, kojom se opseg diplomatskog predstavništva Ruske Federacije u Zagrebu reducira na razinu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi.

Zatraženo je, dakle, da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo