ČAK 542 NOVOZARAŽENIH / Capak nakon sastanka u Vladi: 'Razgovarali smo o novim mjerama, uvode se od idućeg tjedna. Učinit ćemo sve da ne dođe do karantene'

Uvodi se obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima kao i na otvorenima gdje nije moguće držati distancu

8.10.2020.
13:30
VOYO logo

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić bili su na sastanaku u Vladi zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.  

Nakon sastanka dali su izjave za javnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Vili Beroš je nakon sastanka rekao da su razmatrali nove mjere koje će donijeti kako bi spriječili širenje virusa. Slijede još sastanci u Ministarstvu zdravstva i jedan sa zagrebačkim stožerom.

"Razmišljali smo o ograničavanju javnih okupljanja i obavezi nošenja maski u javnom prostoru", rekao je Beroš nakon sastanka.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao je da u zadnjih tjedan dana razgovaraju o uvođenju novih mjera, a sastali su se s predstavnicima HBK, ugostiteljima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je da ćemo uvoditi obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima kao i na otvorenima gdje nije moguće držati distancu, a razgovaramo i o ograničenju okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi. Razgovara se i o češćim kontrolama provođenja mjera i preporuka koje donosi Stožer", poručio je Capak. 

Nove mjere bit će, kazao je, objavljene do kraja tjedna, a stupit će na snagu od idućeg tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordna 542 slučaja zaraze

Premijer Andrej Plenković je na svom Twitter računu objavio fotografiju sa sastanka na kojem su, uz Capaka i Markotić, i ministar zdravstva Vili Beroš, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.  

"Sastanak sa Stožerom civilne zaštite RH o epidemiološkoj situaciji i aktivnostima za zaštitu zdravlja građana i gospodarstva", napisao je Plenković u statusu na Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, danas je Hrvatska zabilježila najveći broj novozaraženih od koronavirusa od početka pandemije, čak 542 nova slučaja. 

Image
veliki skok! /

Upozorenje Beroša zbog velikog skoka zaraženih: 'Sličan trend možemo očekivati i narednih dana'

Image
veliki skok! /

Upozorenje Beroša zbog velikog skoka zaraženih: 'Sličan trend možemo očekivati i narednih dana'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici Vlade na rekordnu brojku osvrnuo se i premijer Plenković. "Danas je najteži dan. Pandemija se, nažalost, ubrzava. Ovo je najveći skok u jednom danu, 179 više nego jučer. Pandemija se ubrzava i u svijetu", komentirao je na početku sjednice premijer i pozvao građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo