prihodi narasli 3000 posto / Hrvatska tvrtka koja munjevito raste: 'Kao u filmu; sestra i ja smo pokrenuli ludi startup iz garaže'

Brat i sestra Zimmermann dokaz su da nijedan uspjeh ne dolazi preko noći

1.8.2020.
22:15
VOYO logo

U četvrtak smo dobili prvog "jednoroga", istarski Infobip postao je vrijedniji od milijardu dolara, ali ima Hrvatska još tehnoloških tvrtki na globalnoj sceni.

Jednu takvu su osnovali brat i sestra i našli su se u vrhu popisa najbrže rastućih kompanija Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je nastala domaća platforma za internetsku kupnju kojoj su prihodi narasli nevjerojatnih tri tisuće posto?

Tana i Viktor Zimmermann, brat i sestra. Oni stoje iza najbrže rastuće tehnološke kompanije u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tehnološki divovi /

Australija će prva prisiliti Google i Facebook da plaćaju medijima objavljene vijesti

Image
Tehnološki divovi /

Australija će prva prisiliti Google i Facebook da plaćaju medijima objavljene vijesti

"Nekako smo brat i ja uvijek htjeli imati svoju firmu. Davnih dana smo razvijali ideju o otvaranju marketplacea sigurne trgovine i za to smo na startup-vikendu osvojili prvo mjesto za koncept koji smo razvili - Hrvatski marketplace", rekla je Tana Zimmermann, direktorica tvrtke Bazzar.hr.

"Nakon toga vrlo brzo smo shvatili da možemo napraviti puno više i da to želimo i motivacija je bila tu jer internetska trgovina je u to vrijeme bila dosta slaba i nesigurna i htjeli smo omogućiti  sigurnu trgovinu", izjavio je Viktor Zimmermann, suosnivač tvrtke Bazzar.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četiri godine, 200 tisuća proizvoda i više od 220 tisuća kupaca. Njihova platforma za internetsku trgovinu u prvih pet mjeseci ove godine ostvarila je promet kao u cijeloj prošloj, ali put do takvih rezultata nije bio nimalo lak.

"Mi smo u počecima bili u jednoj kući, tamo smo živjeli i radili. Kao iz filmova; pokrenuli smo ludi startup, doslovno iz garaže", poručio je Viktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je tu stvarno smiješnih priča: od toga da smo kasnili s isporukama pa smo pomagali kurirskim službama, mi smo bili dostavljači. Jednom nam se srušila stranica u 11 navečer i 15 min smo bili offline, sad je možda smiješno, ali tada nam se cijeli svijet srušio", izjavila je Tana.

Rast prihoda od gotovo tri tisuće posto i 39. mjesto na ljestvici 500 najbrže rastućih tehnotvrtki Europe, Bliskog istoka i Afrike njima je najbolji poticaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je definitivno enorman ponos, mogu reći. Ponos nas i naših zaposlenika, svi smo napravili jedan zaista, zaista dobar posao", rekao je Viktor.

Nakon ovakvih rezultata neće stati, za iduću godinu imaju velike planove.

"U suradnji s partnerima širit ćemo se po regiji, to je bio cilj za ovu godinu, ali zbog jasnih okolnosti prebacujemo to na iduću", poručila je Tana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brat i sestra Zimmermann pravi su dokaz da nijedan uspjeh ne dolazi preko noći, a ovaj njihov vrijedio je svakog odricanja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo