Štednja i rezovi na hrvatski način / Hrvatske šume od HŽ-a kupile su zgradu u centru Zagreba za više od 30 milijuna kuna!

Štednja i rezovi i u državnom sektoru na hrvatski način. Hrvatske šume od Hrvatskih željeznica kupile su zgradu u strogom centru Zagreba za više od 30 milijuna kuna. I jedni i drugi su zadovoljni. Gubitaški HŽ se riješio prostora na kojem gubi novac, a uspješne Šume više neće trošiti novac na najam prostora

28.5.2015.
19:07
VOYO logo

HŽ infrastruktura je za ovu zgradu od Šuma dobila 30,5 milijuna kuna. Uprava je prodavatelja zadovoljna. Velika zgrada im ionako nije bila isplativa. Šefica Infrastrukture kaže da neke njihove nekretnine nisu bitne za osnovni posao željeznica i treba ih se riješiti.

"Strateški ta zgrada nije pod našim upravljanjem jedan kat je već odavno prodan firmi ŽPD. Postoje i dva zaštićena stanara i mi ne možemo zgradom upravljat. Naše potrebe za uredskim prostorom su mm,anje ami imamo 27 uredskih prostora i zaista trebamo racionalnije upravljat sa svojim nekretninama", izjavila je predsjednica uprave HŽ Infrastruktura Renata Suša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane iz Šuma poručuju da mjesečno na najam privatnicima daju 120 tisuća kuna. Kako su prošle godine poslovali sa dobiti od 111 milijuna kuna kupovina ove zgrade neće im biti problem. 

"Zgrada u kojoj su HŠ "podstanari" u vlasništvu je Hrvatskog šumarskog društva. Uprava šuma također nema adekvatan prostor, već je rascjepkana na 4 lokacije diljem grada. Kupnjom zgrade od HŽ Infrastrukture Hrvatske šume riješit će problem svog poslovnog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pitanje je jesu li Šume mogle besplatno dobiti neki od tisuća državnih prostora koji zjape prazni. Pa izbjeći trošak od 30 milijuna?

Iznutra zgrada izgleda kao jedna klasična stambena nekretnina u centru Grada. Jedna od razloga prodaje je i taj što HŽ nije bio vlasnik cijele ove nekretnina i godišnje je na ovoj zgradi gubio oko 50 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šume će Željeznici za zgradu platiti iz vlastitog džepa jer dobro posluju i nemaju dugove. Stručnjaci za nekretnine pak objašnjavaju da je ovo maksimalno prestižna lokacija.

"Cijena nekretnine je u sladu sa uvjetima na tržištu, a lokacija na Tomislavovom trgu je možda najljepša lokacija u Gradu Zagrebu", kazala je stručnjakinja za nekretnine Ana Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno-Državna transakcija trebala bi biti gotova do kraja srpnja. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo