izvanredni sastanak / Hrvatski glazbeni zavod skupštinom okončao paralizu rada i odabrao novu predsjednicu

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon skupštine održan je sastanak ravnateljstva na kojem je za novu predsjednicu izabrana Romana Matanovac Vučković

28.11.2018.
22:51
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski glazbeni zavod održao je u srijedu navečer u Zagrebu izvanrednu i izbornu skupštinu kojom je okončao polugodišnju paralizu rada jedne od najstarijih kulturnih ustanova u Hrvatskoj. Skupština je razriješila članove svih tijela i izabrala nove što su u HGZ-u do sada radili samo djelomično kako bi održali kontinuitet rada.

Skupština je zbog izvanrednosti imala samo po jednu listu kandidata za glavna tijela: ravnateljstvo, nadzorni odbor i časni sud, za koju je od nazočnih 133 člana glasovala velika većina. Samo pet do šest članova je glasovalo protiv prijedloga ili bilo suzdržano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon skupštine održan je sastanak ravnateljstva na kojem je za novu predsjednicu izabrana Romana Matanovac Vučković, za potpredsjednike Tamara Jurkić Sviben i akademik Zoran Juranić, a za tajnicu Vesna Šepat Kutnar.

Skupština kao 'vatrogasna mjera'

Sukob većine ravnateljstva i bivšeg predsjednika Nike Đurića paralizirao je rad HGZ. Ignorirajući i zloupotrebljavajući Statut HGZ-a, Đurić je obezvrijedio i blokirao rad ravnateljstva, nadzornog odbora i časnog suda, čak prekinuo tok informacija članstvu ukidanjem biltena HaGeZe, rečeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni nakon opomene nadzornog odbora nije u zakonskom roku, do 29. studenoga, sazvao Skupštinu HGZ-a. Stoga je to prema Statutu HGZ-a učinio Nadzorni odbor HGZ-a. Skupština HGZ-a održana je u prostorima Muzičke akademije jer Đurić nije dopustio njezino održavanje u prostorijama HGZ.

Ravnateljica Hrvatskog baroknog ansambla Laura Vadjon rekla je tijekom rasprave da je skupština 'vatrogasna mjera' koja samo formalno prekida probleme HGZ-a, te da HGZ treba s mladim ljudima, uz pomoć stručnjaka, pokrenuti novi način rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo