GOSPODARSTVO SE OPORAVLJA / Hrvatski izvoz u prva četiri mjeseca porastao za 10 posto!

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Prvi rezultati o robnoj razmjeni s inozemstvom pokazuju da je Hrvatska u razdoblju od siječnja do kraja travnja ove godine izvezla roba u vrijednosti 26,75 milijardi kuna, što je 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju

9.6.2015.
14:47
Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski je robni izvoz u prva četiri mjeseca ove godine porastao za 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, blago ubrzavši rast u odnosu na prva tri mjeseca, pokazuju u utorak objavljeni prvi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), a prenosi Hina.

Prvi rezultati o robnoj razmjeni s inozemstvom pokazuju da je Hrvatska u razdoblju od siječnja do kraja travnja ove godine izvezla roba u vrijednosti 26,75 milijardi kuna, što je 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Uvoz je istodobno rastao po stopi od 4 posto i premašio je 44 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To predstavlja ubrzanje stopa rasta izvoza, ali i usporavanje rasta uvoza, s obzirom da je, prema jučer objavljenim konačnim podacima DZS-a, u prva tri mjeseca ove godine izvoz ojačao za 9,7 posto, a uvoz za 7,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo