zahtjev / Hrvatski laburisti traže ostavku Orepića 'zbog nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu'

'Činjenica je da državni vrh lošim reakcijama šalje poruku da na takve postupke gleda blagonaklono'

12.3.2017.
21:51
VOYO logo

Hrvatski laburisti – Stranka rada zatražila je u nedjelju da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odstupi s dužnosti zbog, kako navode, najnovijih nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu te propusta policije da osigura siguran put navijačima koji su automobilima krenuli prema Rijeci.

Laburisti izražavaju zabrinutost "zbog stanja sigurnosti u zemlji i nedopustivog divljanja na stadionu za vrijeme utakmice Hajduk-Rijeka, nacionalističkim ispadima protiv građana srpske nacionalnosti te organiziranog dočekivanja i napadanja navijača na povratku s utakmice. Da stvar bude gora, nisu napadnuti samo navijači, nego i autobus sa 16-17 godišnjim rukometašima iz Labina, koji su se vraćali sa natjecanja iz Dalmacije", upozoravaju laburisti u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ:

"Činjenica je da državni vrh lošim reakcijama šalje poruku da na takve postupke gleda blagonaklono, čime na određeni način nasilnici uz zeleno svjetlo državne politike pribjegavaju nasilju i prolaze nekažnjeno. Ti nemili događaji samo su posljednji u nizu propusta ministra Orepića", smatraju laburisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i da je nedavno MUP odobrio "marš, koji je desničarski A-HSP organizirao u središtu Zagreba, nakon čega su se crnokošuljaši postrojili u na glavnom zagrebačkom trgu uz pozdrav: 'Za dom spremni'. Bio je to marš koji je veleposlanstvo SAD-a smjesta osudilo, te su tek nakon toga stigle mlake reakcije Vlade i Pantovčaka", navode laburisti.

"Ako već Vlada i predsjednica smatraju da nije vrijeme za najoštriju osudu ovakvih postupaka i strogo kažnjavanje počinitelja, na ministru Orepiću je da odluči: Ili će čuvati red u državi i provoditi zakone i odredbe Ustava Republike Hrvatske ili neka odstupi", stoji na kraju priopćenju Hrvatskih laburista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo