'Zamašnjak promjena ne smije stati!' / Hrvatski poduzetnik ponosno objavio - revolucija se seli u knjižnice: 'Ovo je jedini način da naša mala zemlja napravi iskorak'

Image
Foto: Promo

'Nastavljamo, dižemo letvicu, imamo sjajnu priliku da poguramo Hrvatsku iz fokusa na prošlost, podjele, zaostalosti ... jer svako dijete ima pravo na priliku da bude ravnopravni građanin 21. stoljeća'

31.1.2018.
16:32
Promo
VOYO logo

Nakon što je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i CARNetom uspješno realiziran projekt ProMikro, kojim je računalstvo i službeno uvedeno u osnovne škole, začetnik ideje Nenad Bakić otkriva da STEM revolucija sada seli u – knjižnice.

"Zamašnjak promjena ne smije stati! Jedini način da kao mala zemlja, sada već zaostala u Europskim razmjerima, zakopana u prošlost, podjele i negative svake vrste, napravimo iskorak je da brzo nastavimo mijenjati mentalni sklop", poručuje Bakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljamo, dižemo letvicu, imamo sjajnu priliku da poguramo Hrvatsku iz fokusa na prošlost, podjele, zaostalosti ... jer svako dijete ima pravo na priliku da bude ravnopravni građanin 21. stoljeća", dodaje Nenad Bakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je to BBC micro:bit?

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju razvija neprofitna Zaklada Micro:bit čiji su osnivači BBC, Microsoft, Samsung, Amazon, British Council i drugi, a čiji je partner za Hrvatsku IRIM. Platforma je razvijena s ciljem masovne uključenosti u razvoj digitalnih kompetencija u osnovnim školama, ali i šire, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kao velike prednosti micro:bita ističu se izrazito niska cijena, cjelovitost i atraktivnost te izrazito niske barijere za korištenje, može se početi programirati u pet minuta, a dolazi s baterijama i svime što je potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo