učenje kroz igru / Hrvatski robot hit u američkim školama: 'Želimo škole pretvoriti u laboratorije novog doba'

Mala hrvatska tvrtka sa svojim robotom postigla je velik uspjeh u inozemstvu

3.12.2019.
17:25
VOYO logo

Dok djeca u Hrvatskoj čekaju početak nastave, djeca u SAD-u ovih su dana u svojim školama počela učiti, ni manje ni više, nego na robotima iz Hrvatske.

Robot priprema djecu za budućnost

Mala hrvatska tvrtka američkim je školama prodala i kurikulum i edukacijskog robotića koji učenicima otvara vrata 21. stoljeća i uči ih kako se u praksi primjenjuju napredne tehnologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim igraju, uz njega uče, on ih priprema za budućnost. Hrvatski robot Hexapod stigao je u američke škole koje su stare kurikulume i opremu  zamijenili ovim simpatičnim izumom. Robot djecu uči  programiranju, 3D modeliranju i izrađivanju mobilnih aplikacija pomoću kojih s njim i upravljaju. I uz učenje se i odlično zabavljaju.

''Tako je nastao i ovaj njegov dancing mode jer ne možeš reći klincu da se on sada spusti tri centimetra i da noge idu na jednu i na drugu stranu, nego mu daš zadatak da napravi da pleše i tako mu je u glavi cijelo vrijeme igra'', objasnio je poduzetnik Slobodan Velikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesori iz SAD-a oduševljeni

Američke škole su zadnja vijest no Hexapodi se zapravo prodaju u devet država i osvojili su skoro 5000 učenika u 150 škola. Mogu se čak kupiti i na najprometnijoj zračnoj luci u Dubaiu. No u hrvatskim školama ih nema.

''Mi želimo školama diljem svijeta pomoći da svoje učionice transformiraju u laboratorije 21. stoljeća. Isto tako ako Hrvatska želi nešto tako napraviti, mi smo uvijek spremni za suradnju. No sada su neke druge teme u fokusu i kada te teme završe naša vrata su uvijek otvorena za suradnju", kazao je poduzetnik Marin Trošelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilot projekt za američke škole tako je uspješno završen s prodajom 16 licenci. Profesori i ravnatelji iz SAD-a šalju u Zagreb poruke oduševljenja. A u širenju na tržište Emirata kažu pomogla im je HGK.

''HGK upravo takvim tvrtkama pruža potporu kroz organizaciju sajmova i gospodarskih izaslanstava.", rekao je Ante Perica, pomoćnik direktorice Sektora za međunarodne poslove i EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrazovanje ovako postaje i zabava koja djecu sprema za konkretne izazove budućnosti prepune brzih promjena. Važno je samo prilagoditi im se na vrijeme.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo