Nije u rejtingu sve / Hrvatski sindikati: 'Priče o kreditnom rejtingu služe da se skrene pažnja sa stvarnih problema Hrvatske'

Image
Image

Valja naći opravdanje za politiku niske potrošnje, niskih plaća, a sve radi vraćanja dugova bankarskoj industriji, ocijenili su iz Matice hrvatskih sindikata

5.2.2017.
18:14
VOYO logo

ZAGREB - Iz Matice hrvatskih sindikata ocijenili su u nedjelju kako je visina kreditnog rejtinga u Hrvatskoj bauk - iako nije presudna. Sada je vrijeme obilja kapitala, čemu svjedoči i činjenica da se Hrvatska upravo zadužila po najboljim uvjetima do sada, i to po vrlo niskim kamatnim stopama, unatoč lošem kreditnom rejtingu.  

"U vrijeme obilja kapitala u zemlji i inozemstvu visina kreditnog rejtinga nije presudna. Ona može biti relevantna kada postoji oskudica kapitala. Iako se radi o poznatoj činjenici, zanimljivo je koliko intenzivno bauk kreditnog rejtinga kruži u hrvatskom medijskom i javnom prostoru", smatraju iz Matice hrvatskih sindikata u priopćenju koje je potpisao Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Matice hrvatskih sindikata tvrde da usmjeravanje toliko pažnje javnosti na kreditni rejting služi da bi se skrenula pažnja s problema nedostatka poslova i radnih mjesta, nedostatnog rasta proizvodnje i izostanka perspektive za mlade ljude.

"To je uobičajena strategija oligarhijskih elita i u drugim zemljama. Valja naći opravdanje za politiku niske potrošnje, niskih plaća, a sve radi vraćanja dugova bankarskoj industriji", stoji u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ostalo, smatraju i da se ni za mandata ove Vlade neće voditi suverena ekonomska politika u interesu narodne većine, otvaranja radnih mjesta i zaustavljanja masovnog iseljavanja jer je, kako dodaju, Vlada poreznom reformom smanjila poreze samo bogatima. Za nacionalnu ekonomiju, poručuju iz Matice, bilo bi puno važnije da su plaće podignute učitelju i radniku, jer bi te plaće potrošili i to većinom na domaće proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo