PROZNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Hrvatsku čeka ugodnije vrijeme, ali zbog jedne stvari treba biti na oprezu!

Oluja koju smo zvali i Ciara i Sabina odmiče dalje na istok, ali u Europu je dovukla hladniju zračnu masu

12.2.2020.
7:00
VOYO logo

Europa je pod oblacima, a upravo po oblacima koji izgledaju kao sitne grudice prepoznajemo hladan zrak. Iz mnogih oblaka, posebno nad srednjom Europom i u alpskom području, padao je snijeg.

Oluja koju smo zvali i Ciara i Sabina odmiče dalje na istok, a na svojoj stražnjoj strani dovukla je na Stari kontinent osjetno hladniju zračnu masu. Iako je nas samo okrznula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kod nas danas osjetno hladnije, a u Hrvatskom zagorju očekuje se i slab jutarnji mraz. Na moru temperatura oko 10 i slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutro će biti sunčano, a nešto više oblaka bit će u početku u Posavini i Srijemu.

U drugom dijelu dana hladnije nego danas, ali Sunce će dan svakako učiniti ljepšim. Nebo neće biti sasvimvedro, bit će malo do umjereno oblačno, a postoji i mala mogućnost za kratak pljusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku zemlje djelomice sunčano uz vrlo malu mogućnost za malo kiše. Vjetar slab sjeverozapadni, a temperatura do najviše 12 ili 13 Celzija.

I u Dalmaciji većinom sunčano, a pokoji pljusak moguć je uglavnom samo u južnim dijleovima Zagore, na imotskom i vrgoračkompodručju. Puhat će sjeverozapadni vjetar, nešto izraženiji na otvorenom srednjeg Jadrana i bit će hladnije nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gorskom kotaru postoji mala mogućnost za pljusak, svega 20 do 30 posto. Drugdje suho, sunčano, svježije nego jučer, ali i dalje pretoplo za ovo doba godine.

U četvrtak opet pojačan jugozapadnjak, ali će biti suho i bez znatnije promjene temperature. Ipak, nakon njega slijedi još jedna fronta koja će u prvom dijelu petka donijeti i prolaznu kišu. Vikend suh i ugodan, u ponedjeljak izraženija južina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na moru se kiša očekuje u prvom dijelu petka, a pratit će je i promjena smjera vjetra, jugo pa bura i tramontana. Idućih dana mirno.

Pred nama je ugodan dan, biometeorološke prilike se popravljaju i većina ljudi trebala bi se osjećati dobro. Na, oprezu ipak trebaju biti alergičari jer je koncentracija peluda lijeske već dosegnula visoku razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo