za doboljubnu politiku / HSP neće podržati 'nikakvu jugoslavensku politiku'

Image
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je da će njegova stranka u drugom krugu predsjedničkih izbora podržati samo domoljubnu i suverenističku nacionalnu politiku.

30.12.2014.
12:18
Dominik Grguric/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u utorak u Osijeku da HSP u drugom krugu predsjedničkih izbora sigurno neće podržavati nikakvu jugoslavensku politiku, već samo domoljubnu i suverenističku nacionalnu politiku.

Idućih dana slijede razgovori unutar i izvan stranke o tome kakvu će potporu HSP dati u drugom krugu predsjedničkih izbora, ali je sigurno da neće podržavati nikakvu jugoslavensku politiku, već samo domoljubnu i suverenističku nacionalnu politiku, rekao je predsjednik HSP-a na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srb je istaknuo da, kada je u pitanju djelovanje predsjednika države, 'hrvatski nacionalni interesi moraju biti zaštićeni', posebice u područjima obrane i nacionalne sigurnosti te vanjske politike, što smatra najvažnijim segmentima predsjedničke funkcije.

Očekujemo razgovore o tome kakvu politiku možemo podržati. Budemo li dobili dovoljno uvjeravanja da će takva politika biti realizirana, možemo razgovarati o potpori, a ukoliko ne dobijemo, nećemo dati svoju potporu, pojasnio je Srb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je u prvom krugu predsjedničkih izbora HSP podupro kandidata "Saveza za Hrvatsku" dr. Milana Kujundžića.

Ocjenjuje da je Kujundžić, unatoč rezultatu izbora, dobro zastupao hrvatske nacionalne interese i "radio na demaskiranju politike aktualnog predsjednika Ive Josipovića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSP-a naglasio je da je HSP posljednjih godina sve svoje snage uložio "upravo u demaskiranje jugoslavenske politike" te "skrivanja iza općecivilizacijskih vrednota", kako bi se iza njih "vodila politika desuverenizacije Hrvatske", što, zaključio je, ima za posljedicu "sadašnje očajno ekonomsko stanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo