TURBULENTNA SJEDNICA / HSS: 'Reiner ima potrebu trenirati strogoću samo na zastupnici HSS-a Ana-Mariji Petin'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Petin je replicirala zastupniku Mosta Nikoli Grmoji, a Reiner joj je pritom povišenim tonom rekao da se drži teme rasprave

20.1.2017.
13:13
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image
KAOS U SABORU /

Pernara 'deložirali' iz sabornice, on sve snimao uživo: 'Ovo je demokracija! Ovo je HDZ!'

Image
KAOS U SABORU /

Pernara 'deložirali' iz sabornice, on sve snimao uživo: 'Ovo je demokracija! Ovo je HDZ!'

Današnja sjednica Sabora bila je turbulentna, a tijekom nje su se događale razne prepirke između zastupnika dok se raspravljao o prijedlogu Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se ne odobri skidanje imuniteta Mostovcima Boži Petrovu i Miri Bulju, koje je za klevetu tužio bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Sjednica je u konačnici kulminirala izbacivanjem zastupnika Živog zida Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića iz dvorane. Naime, Pernar se verbalno sukobio sa Željkom Reinerom, a na stranu zastupnika Živoga zida stao je zastupnik HSS-a Krešo Beljak. Reiner je također tijekom sjednice povisio ton na zastupnicu HSS-a Anu-Mariju Petin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petin je replicirala zastupniku Mosta Nikoli Grmoji, a Reiner joj je pritom povišenim tonom rekao da se drži teme rasprave. Iz HSS-a su povodom toga poslali priopćenje u kojima ističu kako je Reiner na zastupnici HSS-a trenirao strogoću. Njihovo priopćenje, koje potpisuje predsjednik stranke Krešo Beljak, prenosimo u cijelosti:

"Zastupnica HSS-a Ana-Marija Petin replicirala je zastupniku MOSTA-a Nikoli Grmoji vezano uz raspravu koja je u tijeku u Hrvatskom saboru te mu postavila pitanje: ‘’Gospodine Grmoja, u svom izlaganju naveli ste da kad su se prodavale Bijele noći gospodin Bulj nije sjedio u Saboru, a da je, spriječio bi prodaju istih. Znači li to da će sada MOSTovci i gospodin Bulj biti protiv prodaje HEP-a?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Grmoja nije se udostojio odgovoriti na pitanje jer odgovora očito nema. Potpredsjednik Sabora akademik Reiner imao je potrebu upozoriti našu zastupnicu da nije replicirala vezano uz temu te si je dozvolio neprimjereno povisiti ton (galamiti). 

Nakon toga zastupnik HSS-a Davor Vlaović tražio je povredu poslovnika i upozorio da se zastupnici većinom ne drže teme, a potpredsjednik Sabora ima za potrebu trenirati strogoću samo na zastupnici HSS-a Ana-Mariji Petin na koju je neprimjereno povisio ton."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Vlaović tražio je da se potpredsjednik Sabora ispriča zastupnici Petin i sukladno Poslovniku vodi raspravu u Saboru. Obzirom da se potpredsjednik Reiner nije ispričao, ovim putem tražimo javnu ispriku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo