Hrvatska udruga bolničkih liječnika / HUBOL oštro odgovorio: 'HZZO ili Hrvatski Zavod Za Obmanjivanje - život u zemlji Alana Forda'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Reagirali na priopćenje HZZO-a vezano uz njihov prijedlog postupka za utvrđivanje oboljenja od covida-19 kod liječnika

24.12.2020.
7:37
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) u srijedu su oštro reagirali na priopćenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje vezano uz njihov prijedlog postupka za utvrđivanje oboljenja od covida-19 kod liječnika.

"HZZO je već prije nekoliko dana priopćio, povodom tog prijedloga, kako se neke profesije ne može dovoditi u podređeni ili privilegirani položaj u odnosu na druge - a oni sami su, kao osiguravatelj, u nadređenom, privilegiranom i monopolističkom položaju u odnosu na druge. Mi u HUBOL-u smo se pokušali sabrati od ove smijurije od odgovora, koji kao da dolazi iz Alan Forda...kada su došle i konačne službene odbijenice HZZO i HZJZ", poručili su iz HUBOL-a u oštrom priopćenju pod nazivom "HZZO ili Hrvatski Zavod Za Obmanjivanje - život u zemlji Alana Forda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HUBOL i Hrvatska liječnička komora bili su zatražili od nadležnih institucija da se, u dijelu postupka utvrđivanja načina oboljenja od covida-19, zauzme jasan stav kako je svaki liječnik zaposlen u sustavu zdravstva u mreži javne zdravstvene službe zaražen upravo na radnome mjestu.

Time bi se, smatraju u HUBOL-u, postupak priznavanja profesionalne bolesti osnovom covid-19 ubrzao i učinio efikasnijim i jednostavnijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pribavljanje opsežne dokumentacije kojom se dokazuje da se liječnik zarazio upravo na radnom mjestu usporava cjelokupni postupak, čime se znatno otežava ostvarivanje prava na naknadu", upozorili su.

Iz HZZO-a je, pak, povodom njihova prijedloga da se liječnicima i zdravstvenim radnicima prizna profesionalna bolest covid-19 bez posebnog postupka, u ponedjeljak priopćeno kako se neke profesije ne može dovoditi u podređeni ili privilegirani položaj u odnosu na druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo