prijeko potrebno liječenje / Humanitarna akcija za Zagrepčanina: Pomozite nepokretnom Mariju da ode na liječenje u Frankfurt

Image
Foto: Facebook/Pomozimo

Sestra traži pomoć za brata koji boluje od multiple skleroze

2.10.2020.
20:40
Facebook/Pomozimo
VOYO logo

Zagrepčanin Mario Puškarić  bori se s teškom bolešću zbog koje je ostao potpuno nepokretan. Njegova obitelj došla je do bolnice u Frankfurtu koja provodi program liječenja koji bi 33-godišnjem Mariju drastično poboljšao zdravstveno stanje, no postupak koji bi pomogao je vrlo skup.

Stoga obitelj moli za pomoć kako bi Marija mogli poslati na prijeko potrebno liječenje u Frankfurt. Za program u Frankfurtu potrebno im je 80.688 eura i svaka uplata bila bi od velike pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apel njegove sestre prenosimo u cijelosti:

''Ovo je Mario, moj brat. Odrastao je kao vedar i zdrav dječak pun entuzijazma i planova za budućnost, sve dok ga u dobi od 17 godina nije snašla dijagnoza multiple skleroze. Treninge nogometa i druženje s prijateljima zamijenio je šepanjem u četiri zida pa kolicima, a naposljetku i krevetom iz kojeg ne može ustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijagnoza mu je službeno potvrđena tek tri godine kasnije. Primio je terapiju citostaticima, inace onkološkim lijekom koji potiskuje imunitet kako bi se usporio tijek bolesti, a bio je i kandidat za liječenje matičnim stanicama, no kako mu se stanje pogoršalo u dobi od samo 24 godine, terapije su prekinute te je tri godine proveo bez ikakve terapije. To je nažalost rezultiralo daljnjim pogoršanjem njegove bolesti pa do 28 godine više nije mogao sjediti ni u kolicima, kao ni samostalno obavljati nuždu, higijenu i sve one minimalne a tako važne stvari te je ostavljen na 24 satnu brigu naše majke.

Zbog slabog imuniteta i radikalnog propadanja mišića te stanja, liječnici su odbili davati mu drugu terapiju u strahu da ga to ne ubije. To je nas kao obitelj natjeralo da potražimo druga rješenja izvan hrvatskog zdravstenog sustava, kako bismo mu pružili barem malo nade te mu olakšali život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko poznaje Maria zna da je on nevjerojatan - i 15 godina nakon dijagnoze te potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći on se i dalje smije te širi radost i ohrabruje nas umjesto da to očekuje od drugih. Ipak, ono što ga najviše muči kao ponosnog mladića je to sto ga drugi moraju hraniti, presvlačiti, prati... Nismo naivni, kao ni on te znamo da nema mogućnosti da se Mariu povrati zdravlje. No, postoje opcije koje mu mogu barem malo popraviti stanje, a njemu i nama bi značile sve - jer jedino što mu danas možemo dati je naša ljubav.

Kako smo iscrpili sve mogućnosti našeg zdravstva, raznim konzultacijama i istraživanjima smo došli do bolnice u Frankfurtu koja nam nudi upravo to. Riječ je o programu s matičnim stanicama, koji traje 40 dana a košta 80.688 eura. On ne jamči da će Mario ustati, no posljednja nam je nada za njegov povratak u kolica, samostalno hranjenje i minimalne aktivnosti za sudjelovanje u svakodnevnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želimo izgubiti tu nadu niti ne želimo izgubiti Maria - on je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena. Svjesni smo težine današnjeg života, no i dobrote u srcima ljudi te želje da se pomogne onim potrebitima. Molimo vas da nam pomognete u akciji prikupljanja sredstava za njegovo liječenje, koje si nažalost sami ne možemo priuštiti. Svaka, pa i ona najmanja pomoć je dobrodošla.

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u drustvu T.E.A.M.                                                             

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj racuna: HR872340009111108438 7 

Za uplate iz inozemstva:SWIFT: PBZGHR2X. Privredna banka Zagreb (PBZ).        

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavezno s naznakom u opisu placanja: prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Mario Puskaric

Pomozite koliko možete i želite!'', napisala je Marina Puškarić, Marijeva sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo