MBA studij / Bernardić: 'Poštovat ću odluku Povjerenstva, sve stipendije sam dobio jer sam bio najbolji student'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bernardić je primio stipendiju za program magistra poslovnog upravljanja (MBA) od privatnog trgovačkog društva Cotrugli d.o.o

25.10.2018.
16:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je u Saboru najavio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je pokrenulo postupak protiv njega zbog primanja stipendije u iznosu 263 tisuće kuna na poslovnoj školi Cotrugli u Zagrebu, ali i istaknuo kako je sve stipendije dobio jer je bio najbolji student.

 "Poštovat ću svaku odluku, ali da mi je netko rekao da će obrazovanje ili stipendija biti razlog za progon u ovoj zemlji, a izvlačenje stotina milijuna kuna iz Agrokora nije, ne bih mu vjerovao. Zar vama nije apsurdno da je u cijeloj situaciji oko Agrokora, u cijeloj ovoj sagi pred hrvatskim sudovima, od svih upletenih jedino ja koji sam upozoravao na istinu sam završio na sudu s Ramljakom“, zapitao se Bernardić u izjavi novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan razumije li koncept sukoba interesa te da nije problem u obrazovanju, nego u donaciji, Bernardić je odgovorio kako razumije te ponovio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva.

 "Bio sam stipendist i Vlade RH, i Grada Zagreba, top stipendist tjednika Nacional, stipendist i kao saborski zastupnik brojnih programa i američke, južno-korejske vlade, bio sam uvijek tu kad su bila nova znanja i želja za stjecanjem određenih iskustava, pravo na cjeloživotno obrazovanje je nešto što u Hrvatskoj postoji kao pravo. Ako je to razlog i moja pogreška, ja ću prihvatiti odluku Povjerenstva“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Sve stipendije koje se mogu primiti u Hrvatskoj ja sam primio jer sam jednostavno bio najbolji student", poručio je Bernardić.

Podršku mu je odmah Facebook statusom dao politički tajnik stranke Davorko Vidović, koji je napisao: "E, moj Bero! Poštene Hrvate se podmićuje na razne načine, nekom kućom, unosnim poslom, autima, zlatom, vilama, novcem na stranim računima, stanovima, prinadležnostima, saborskim mandatima... .A ti se, nesretniče, uhvatio pišljivog znanja, a živiš u garsonjeri. Reci, molim te, tko to uopće cijeni i kome to u Hrvatskoj treba!? Nikada od tebe pravoga političara od formata. Što se ne ugledaš na čestite političare iz zna se koje stranke, da ne radiš više takve gluposti!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o Forumu mladih SDP-a Zagreba, koji se na twitteru javno požalio da ih Bernardić i SDP u subotu na sjednici Glavnog odbora namjeravaju ukinuti, Bernardić je odgovorio da to "zaista prvi puta čuje".

"To je potpuno netočna informacija, a pozivam sve da o problemima u stranci razgovaramo u stranci“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvalio se titulom: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Bernardića zbog stipendije za studij

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv šefa SDP-a Davora Bernardića zbog primanja stipendije za MBA studij na poslovnoj školi Cotrugli čija je cijena oko 260 tisuća kuna. 

Povjerenstvo je kazalo da je protiv Bernardića podnesena anonimna prijava na temelju medijskih napisa te da se iz Bernardićevih izjava može zaključiti da je primio stipendiju za program magistra poslovnog upravljanja (MBA) od privatnog trgovačkog društva Cotrugli d.o.o, ujedno i vlasnika Cotrugli Business School, u iznosu od oko 263.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Povjerenstva su poručili kako se besplatna predavanja mogu smatrati uslugom bez naknade koji dužnosnika u obavljanju njegove dužnosti može dovesti u odnos zavisnosti te stvoriti obavezu prema darovatelju.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici nije pokrenulo postupke protiv ministra državne imovine Gorana Marića, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda te saborskog zastupnika Ivana Pernara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo