Radila na spornim poglavljima / HVIDRA prijavila ministricu vanjskih poslova za sukob interesa: 'Radila je za Vladu Republike Srbije'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva, Vijesti.hr

Zbog rada na projektu bržeg srbijanskog pristupa Europskoj uniji

16.11.2018.
11:27
PIXSELL, arhiva, Vijesti.hr
VOYO logo

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Slavonskog Broda prijavila je Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić. 

Kako stoji u prijavi, ministrica je bila u sukobi interesa tijekom praćenja provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o postupanju Republike Srbije Europskoj uniji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa Pejčinović- Burić je u razdoblju od 2013.- 2016. radila za Vladu Republike Srbije na projektu bržeg srbijanskog pristupanja Europskoj uniji uključujući srbijansko poglavlje 23. pa se otvara pitanje njenog sukoba interesa obzirom da je sada hrvatska ministrica MVO i predsjednica naprijed navedenog u RH", navodi se u prijavi.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

"Prilično je neuvjerljivo da je radila na zakonodavnoj djelatnosti"

Također, stoji u prijavi, da je ministrica osobno izjavila: "Radila sam na EU projektu čija je zadaća bila pružiti tehničku pomoć vezanu uz prilagodbu zakonodavstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HVIDRE kažu kako, s obzirom da je po struci ekonomist prilično je neuvjerljivo da je radila na zakonodavnoj djelatnosti. "Postoji osnovana sumnja da je njen privatni interes u sukobu interesa s obavljanjem njene sadašnje javne dužnosti u RH", poručuju u prijavi.

Potom dodaju kako je iz njezine imovinske kartice vidljiv nesrazmjer u imovini u navedenom periodu zbog čega sumnjanju u moralnost današnjeg postupanja ministrice Pejčinović - Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Pejčinović - Burić, poručuju iz HVIDRE, prekršila je zakon nesazvavši niti jedan sastanak Povjerenstva osnovanog Deklaracijom Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu tijekom svojeg manadata.

"Gospođa Pejčinović Burić je kršenjem odluke Vlade RH i nesazivanjem sastanaka Povjerenstva, prekršila članak 5. ZSSI-a jer je postupila nesavjesno i neodgovorno čime je narušila povjerenje građana, posebica hrvatskih branitelja, obitelji poginulih i stradalnika Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo