Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KORAK BLIŽE POTVRDI

HZZO zaprimio nalog za promjenom cijene dopunskog: 'Zbog medijskog pritiska imamo većI broj otkazivanja polica'

Ministar zdravlja Dario Nakić u srijedu je najavio poskupljenje police sa 70 na 89 kuna

Image

Dopunsko zdravstveno osiguranje

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Hina/ 1.4.2016. u 17:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potvrdio je u petak da se od najave poskupljenja police dopunskog zdravtsvenog osiguranja donekle povećao broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, no tvrdi da je riječ o zanemarivom porastu i poručuje da će osiguranici do isteka razdoblja na koje su osigurani plaćati istu mjesečnu premiju od 70 kuna.

"Vijest o eventualnom poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a nije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uzrokovala otkazivanja polica u značajnijem broju. Iako je primijećen nešto veći broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, što je posljedica medijskog pritiska prethodnih dana, u odnosu na ukupni broj osiguranika koji imaju ugovorenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a riječ je o zanemarivim brojkama", odgovoreno je Hini iz HZZO-a na pitanje je li točno da je nakon Vladine najave HZZO-ovu policu otkazao znatan broj osiguranika.

Iz Zavoda poručuju kako bilježe rast broja ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, osobito putem web servisa.

Potvrdili su kako je HZZO u četvrtak zaprimio službeni nalog Ministarstva zdravlja za promjenom cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja. "Stoga slijedi pravna procedura koju čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom Upravno vijeće HZZO-a mora donijeti konačnu odluku temeljem detaljne analize i izviješća s javne rasprave", poručuju iz HZZO-a i pozivaju zainteresirane da se uključe u javnu raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar zdravlja Dario Nakić u srijedu je najavio poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa sadašnjih 70 na 89 kuna, što je izazvalo oštre reakcije umirovljeničkih udruga i parlamentarne oporbe, koji iz najave poskupljenja iščitavaju pogodovanje privatnim osiguravateljima.

Hina/ 1.4.2016. u 17:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
struja, plin ili drva?

Krenuo novi paket mjera: Što je isplativije: struja, plin ili drva? Izračunali smo kako se najjeftinije grijati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba