KORAK BLIŽE POTVRDI / HZZO zaprimio nalog za promjenom cijene dopunskog: 'Zbog medijskog pritiska imamo većI broj otkazivanja polica'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar zdravlja Dario Nakić u srijedu je najavio poskupljenje police sa 70 na 89 kuna

1.4.2016.
17:14
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potvrdio je u petak da se od najave poskupljenja police dopunskog zdravtsvenog osiguranja donekle povećao broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, no tvrdi da je riječ o zanemarivom porastu i poručuje da će osiguranici do isteka razdoblja na koje su osigurani plaćati istu mjesečnu premiju od 70 kuna.

"Vijest o eventualnom poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a nije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uzrokovala otkazivanja polica u značajnijem broju. Iako je primijećen nešto veći broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, što je posljedica medijskog pritiska prethodnih dana, u odnosu na ukupni broj osiguranika koji imaju ugovorenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a riječ je o zanemarivim brojkama", odgovoreno je Hini iz HZZO-a na pitanje je li točno da je nakon Vladine najave HZZO-ovu policu otkazao znatan broj osiguranika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Zavoda poručuju kako bilježe rast broja ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, osobito putem web servisa.

Potvrdili su kako je HZZO u četvrtak zaprimio službeni nalog Ministarstva zdravlja za promjenom cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja. "Stoga slijedi pravna procedura koju čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom Upravno vijeće HZZO-a mora donijeti konačnu odluku temeljem detaljne analize i izviješća s javne rasprave", poručuju iz HZZO-a i pozivaju zainteresirane da se uključe u javnu raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravlja Dario Nakić u srijedu je najavio poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa sadašnjih 70 na 89 kuna, što je izazvalo oštre reakcije umirovljeničkih udruga i parlamentarne oporbe, koji iz najave poskupljenja iščitavaju pogodovanje privatnim osiguravateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo