Istraživanje / Austrijanci bi na odmor u Hrvatsku: Između sedam top destinacija izabrali našu obalu, a evo i zašto

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Istraživanje pokazalo da dobar dio njih u ovom trenutku već ima rezervaciju na Jadranu

20.4.2020.
9:29
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Istraživanje zagrebačkog ureda međunarodne kuće BlueRock i agencije za istraživanje tržišta Improve, koje je provedeno između 6. i 9 travnja, pokazalo je da od ljetovanja u Hrvatskoj nisu odustali ni Austrijanci, koji su značajno tržište.

Kako su pokazali rezultati tog istraživanja, 66 posto Austrijanaca i dalje želi dio godišnjeg odmora provesti izvan zemlje, a 47 posto ispitanih odgovorilo je da će, popravi li se situacija s koronom, sigurno ići na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad od odmora nije odustala gotovo polovica ispitanih Austrijanaca, a samo 13 posto reklo je da su za ovu sezonu prekrižili ljetno putovanje.

No, prilično je velik broj neodlučnih Austrijanaca, njih 40 posto, no postoji šansa da se i dio te populacije predomisli s obzirom na to da ih je 42% reklo da će odluku o odmoru donijeti u sljedeća dva mjeseca, a 40% će za odluku trebati i više od tog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što naš turizam treba veseliti jest činjenica da je Hrvatska prema tom istraživanju apsolutna hit-destinacija za Austrijance. Naime, od ukupnog broja ispitanih, njih 27 posto između sedam destinacija, Hrvatske, Grčke, Italije, Španjolske, Francuske, Turske i Crne Gore, izabralo je baš našu zemlju, piše Novac.hr.

Potom je istraživanje pokazalo da dobar dio njih u ovom trenutku već ima rezervaciju na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 58 posto svih sudionika ankete odgovorilo je da je već rezerviralo ljetni godišnji ili da upravo proučavaju ponude. Među onima koji su rezervirali smještaj, petina ga je bukirala u našoj zemlji iako to ne znači nužno da će ga i iskoristiti.

ustrijanci su detaljno objasnili i što im je najvažnije pri odabiru odredišta, a prema tome se čini da bi Hrvatska trebala imati komparativnih prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo, 45 posto ih bira izoliranija mjesta poput otoka, važno im je da odlaze u mirne, zdrave i sigurne destinacije koje su se pokazale uspješnima u borbi protiv virusa, a za 41 posto ispitanika iznimno je važno da se do destinacije može doći osobnim automobilom.

Razrađena su i dva scenarija. Optimističniji predviđa da bi ove godine pad austrijskih noćenja u glavnoj sezoni trebao iznositi 25 posto (1,6 milijuna manje nego lani), a prema pesimističnijem taj pad bit će 41 posto (2,6 milijuna noćenja manje).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istraživanje pokazuje da nije sve tako crno i da postoje scenariji prema kojima bi Hrvatska i ove godine imala sezonu, no kako će ona biti lošija od planova napravljenih prije pojave virusa, nužno je pripremiti se za brzu prilagodbu u uvjetima velike neizvjesnosti”, zaključuje se u istraživanju.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo