Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Istraživanje

Austrijanci bi na odmor u Hrvatsku: Između sedam top destinacija izabrali našu obalu, a evo i zašto

Istraživanje pokazalo da dobar dio njih u ovom trenutku već ima rezervaciju na Jadranu

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Vijesti.hr/ 20.4.2020. u 9:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Istraživanje zagrebačkog ureda međunarodne kuće BlueRock i agencije za istraživanje tržišta Improve, koje je provedeno između 6. i 9 travnja, pokazalo je da od ljetovanja u Hrvatskoj nisu odustali ni Austrijanci, koji su značajno tržište.

Kako su pokazali rezultati tog istraživanja, 66 posto Austrijanaca i dalje želi dio godišnjeg odmora provesti izvan zemlje, a 47 posto ispitanih odgovorilo je da će, popravi li se situacija s koronom, sigurno ići na odmor.

Zasad od odmora nije odustala gotovo polovica ispitanih Austrijanaca, a samo 13 posto reklo je da su za ovu sezonu prekrižili ljetno putovanje.

No, prilično je velik broj neodlučnih Austrijanaca, njih 40 posto, no postoji šansa da se i dio te populacije predomisli s obzirom na to da ih je 42% reklo da će odluku o odmoru donijeti u sljedeća dva mjeseca, a 40% će za odluku trebati i više od tog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ono što naš turizam treba veseliti jest činjenica da je Hrvatska prema tom istraživanju apsolutna hit-destinacija za Austrijance. Naime, od ukupnog broja ispitanih, njih 27 posto između sedam destinacija, Hrvatske, Grčke, Italije, Španjolske, Francuske, Turske i Crne Gore, izabralo je baš našu zemlju, piše Novac.hr.

Potom je istraživanje pokazalo da dobar dio njih u ovom trenutku već ima rezervaciju na Jadranu.

Upravo se čita

Image
STELIO SIMCICH

'Zvao sam druge da pomognu, no mislili su na svoje g***ce. Da je netko uskočio, čovjek bi danas bio živ...'

Naime, 58 posto svih sudionika ankete odgovorilo je da je već rezerviralo ljetni godišnji ili da upravo proučavaju ponude. Među onima koji su rezervirali smještaj, petina ga je bukirala u našoj zemlji iako to ne znači nužno da će ga i iskoristiti.

ustrijanci su detaljno objasnili i što im je najvažnije pri odabiru odredišta, a prema tome se čini da bi Hrvatska trebala imati komparativnih prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Recimo, 45 posto ih bira izoliranija mjesta poput otoka, važno im je da odlaze u mirne, zdrave i sigurne destinacije koje su se pokazale uspješnima u borbi protiv virusa, a za 41 posto ispitanika iznimno je važno da se do destinacije može doći osobnim automobilom.

Razrađena su i dva scenarija. Optimističniji predviđa da bi ove godine pad austrijskih noćenja u glavnoj sezoni trebao iznositi 25 posto (1,6 milijuna manje nego lani), a prema pesimističnijem taj pad bit će 41 posto (2,6 milijuna noćenja manje).

“Istraživanje pokazuje da nije sve tako crno i da postoje scenariji prema kojima bi Hrvatska i ove godine imala sezonu, no kako će ona biti lošija od planova napravljenih prije pojave virusa, nužno je pripremiti se za brzu prilagodbu u uvjetima velike neizvjesnosti”, zaključuje se u istraživanju.

Vijesti.hr/ 20.4.2020. u 9:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Drama u Sikirevcima

Slavonac našao poruke koje je svećenik slao njegovoj supruzi: 'Nagovarao ju je na grupnjak, slao snimke...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba