bijeg od rata / Iz Ukrajine u Hrvatsku stiglo 523 izbjeglice. Za sada nema većeg priljeva: Civilna zaštita organizira smještaj

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prve izbjeglice bit će smještene u Lici i Gradu Zagrebu

2.3.2022.
16:20
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Iz Ukrajine su u Hrvatsku do sada ušle 523 izbjeglice. Riječ je o ljudima koji većim dijelom imaju rodbinu, prijatelje ili vlastite nekretnine u koje su se smjestili.

No, dio njih smješten je u privatnim centrima poput Motela Plitvice, gdje se trenutno nalazi 35 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Jutarnji doznaje od ravnateljstva Civilne zaštite, danas ili sutra bit će prebačeni na druge lokacije na kojima će biti smješteni dok traje kriza.

Točne lokacije još nisu objavljene, ali iz ravnateljstva Civilne zaštite tvrde da je riječ o odmaralištima i drugim kapacitetima  u vlasništvu javnih tvrtki i gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve izbjeglice bit će smještene u Lici i Gradu Zagrebu.

U ovom trenu građani Ukrajine još uvijek stižu automobilima ili kombijima, te nema većeg priljeva. Također, još uvijek nema najava da se prema Hrvatskoj kreće veći broj izbjeglica. Ipak, s obzirom na činjenicu da je iz Ukrajine do sada izašlo gotovo 700 tisuća osoba, te da se brojka konstantno povećava, pitanje je vremena kada će se broj izbjeglica i kod nas početi značajnije povećavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Civilne zaštite pozivaju i sve zainteresirane građane, koji imaju vikendice ili druge smještaje, a voljni su ih ustupiti izbjeglicama, da se jave na mail rcz.zbrinjavanje@mup.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo