sve je čisto / I Kaufland se oglasio nakon tragičnog slučaja trovanja salmonelom obitelji iz Bregane

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Sva zaprimljena analitička izvješća pokazala su da su uzorkovani proizvodi iz naših poslovnica mikrobiološki ispravni', navode između ostalog iz Kauflanda

17.10.2016.
17:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Povodom prošlotjednog trovanja salmonelom peteročlane obitelji iz Bregane, nakon čega je umrlo petogodišnje dijete, oglasio se i Kaudfland, iz čije su poslovnice kupljena sporna jaja. 

"Kaufland ponajprije želi izraziti žaljenje zbog nastalog smrtnog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
istraga u tijeku /

Analiza pokazala: u sumnjivim jajima iz trgovačkog lanca nije pronađena salmonela

Image
istraga u tijeku /

Analiza pokazala: u sumnjivim jajima iz trgovačkog lanca nije pronađena salmonela

Čim smo zaprimili informaciju o navedenom slučaju, hitno smo poduzeli mjere, s ciljem uklanjanja svake mogućnosti eventualne zaraze. Preventivno su iz naših poslovnica povučena sva jaja koja su odgovarala opisu 30/1 s naših polica, a uzorci su poslani na analizu u za to akreditirani laboratorij. Sva zaprimljena analitička izvješća pokazala su da su uzorkovani proizvodi iz naših poslovnica mikrobiološki ispravni.

Osim toga, nakon posjete sanitarne inspekcije, na analizu su u Hrvatski zavod za javno zdravstvo poslani dodatni uzorci za koja još nisu zaprimljena izvješća. Rezultati koji su dosad objavljeni u javnost su neslužbeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaufland je u redovitom kontaktu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, ali i s proizvođačem jaja te da surađuje sa svim nadležnim tijelima, uključujući i sanitarnu te veterinarsku inspekciju.

Naravno, htjeli bismo ovom prilikom skrenuti pažnju na to da je za visokorizične namirnice kao što su jaja, svježe meso i sl., vrlo važno da se transportiraju i čuvaju na odgovarajućoj temperaturi te da se prije konzumacije pravilno termički obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analiza koju smo proveli pokazala je da su jaja s naših polica zdravstveno ispravna te da naši kupci i dalje slobodno mogu konzumirati jaja kupljena u našim poslovnicama", poručili su iz tvrtke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo