objavio kandidaturu / I Orepić želi na Pantovčak: 'Moj cilj je red! Hrvatska može i treba postati bolje društvo'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Orepić je poručio kako je njegov program Ustav Republike Hrvatske, a ne nikakav stranački statut ili poslovni plan.

11.7.2019.
13:08
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

 Predsjednik stranke Nova politika Vlaho Orepić objavio je u četvrtak svoju kandidaturu za predsjednika države, uz poruku da Hrvatskoj treba nova politika koja će uvesti reda - uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala državna tijela, te građanima omogućiti dostojan i siguran život.

"Nisam zabavljač, nisam ni pjevač ni stranački glumac, ni reality show političar. Građanin sam, sportaš, vojnik, a prije svega hrvatski branitelj od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata. Iza moje kandidature ne stoje nikakve stranačke ni poslovne interesne strukture. Stojim ispred vas s vlastitim imenom i prezimenom i onim što jesam s uvjerenjem da Hrvatska može i treba postati bolje društvo", rekao je Orepić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Poručio je kako je njegov program Ustav Republike Hrvatske, a ne nikakav stranački statut ili poslovni plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj cilj je sačuvati dostojan i siguran život svih hrvatskih građana. Moj cilj je red", kazao je Orepić.

Ocijenio je kako stranke koje su dosad vladale kandidature za predsjednika bez imalo srama koriste samo za unutarstranačke obračune i kojekakve konzultantsko-lobističke poslovne projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni ciklusi prilika za promjene u društvu

"I dalje nam, nažalost, uspješno prodaju domoljublje i nacionalni identitet, a to što se životni prostori prazne kao da nikoga ne zanima", istaknuo je Orepić koji smatra da je niz izbornih ciklusa koji slijede prilika za promjene u društvu.

Predsjednik države dužan je bdjeti nad pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, zastupati interese svih građana i bdjeti nad nacionalnom sigurnošću, a sve to dosad nije činjeno s Pantovčaka, čemu u prilog govori i 600.000 iseljenih građana i devastirana i otuđena imovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svoj mandat posvetit ću jačanju parlamentarne demokracije kako bi ostvarili demokraciju po mjeri čovjeka, a potisnuli stranačku demokraciju, te kako bi spriječili povratak već zaboravljene navodne predsjedničke demokracije, za kojom neki i danas čeznu", kaže Orepić.

Cilj mu nije, dodaje, preseljenje Ureda predsjednika i slične nebitnosti već osobnim primjerom i angažmanom uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala tijela državne vlasti, sačuvati dostojanstvo Hrvatske i dostojan i siguran život hrvatskih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino je rješenje da pristojna i samozatajna Hrvatska, koja će u većini svojim sudjelovanjem na izborima nadglasati ovu bučnu, bahatu i lopovsku Hrvatsku, koja je u manjini i koja još uvijek dominira u političkom životu Hrvatske i koja nam se i dalje besramno nudi kao rješenje", ustvrdio je Orepić.

Pozvao je da mu se pridruže i podrže ga svi koji su otišli iz Hrvatske i koji o tome razmišljaju, svoje suborce branitelje i stradalnike Domovinskoga rata, akademsku i stručnu Hrvatsku, udruge civilnoga društva te pripadnike religijskih zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo