U 20 sati / I stožeri i građani iščekuju RTL Duel: 'Sučeljavanje bi mnogima moglo promijeniti mišljenje'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Isto je važno i jednom i drugom kandidatu: odraditi debatu na način kojim dosadašnje birače neće izgubiti, a nove će pridobiti

30.12.2019.
19:00
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Nije samo kandidatima važna večerašnja debata na RTL-u koja počinje u 20 sati. Svima koji rade u njihovim stožerima, debata je danas glavna tema. 

Briga oko toga hoće li uspjeti pripremiti svoje kandidate najbolje što mogu za večeras sve druge aktivnosti kampanje stavila je u drugi plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su tekle pripreme u oba stožera, ispitala je ekipa RTL-a Danas.

Iako nemaju dogovorenih aktivnosti za danas obje su strane koncentrirane na istu temu - RTL Duel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate kako na RTL-u to funkcionira, ozbiljna televizija, ozbiljni kandidati, naravno da se predsjednica pripremala", rekao je šef kampanje Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić.

A da je i Zoran Milanović spreman za večeras tvrdi i direktor njegove kampanje Orsat Miljenić: "Zoran je uvijek spreman za debatu. To nije nešto za što se ima potrebe puno spremati ili brusiti taktiku, ono što očekujemo jest da se stavi na stol kakav je tko i kakav će tko biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras će prvi put u ovoj borbi za predsjedničko mjesto sjediti oči u oči samo Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović. I jednom i drugom stožeri i stranke koje ih podržavaju samouvjerenošću daju vjetar u leđa.

"Predsjednica ima veliko političko iskustvo, ona je prošla debate, pobijedila je političkog protivnika Ivu Josipovića, a uza sve iskustvo ima i nas za bilo koje savjete", rekao je premijer Andrej Plenković te potvrdio da će gledati debatu na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konstruktivnu debatu očekuje i SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović koji tvrdi da Milanoviću "ne trebaju ni savjetnici ni bilježnice na kojima će mu pisati da zaokruži broj 1". 

Iako stožeri cijeli dan rade na tome, taktike ne otkrivaju, ali isto je važno i jednom i drugom kandidatu: odraditi debatu na način kojim dosadašnje birače neće izgubiti, a nove će pridobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stožer zapravo funkcionira normalno, operativno imamo puno sastanaka, sastajemo se svakodnevno, s obzirom na to da kampanja ulazi u samu završnicu, mi smo spremni. A sprema je i sama predsjednica za večerašnje sučeljavanje na RTL televiziji", kaže Zoltan Kabok, glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Osim što znamo koji će program večeras u stožerima biti upaljen, debata je nešto što iščekuju i birači. Kažu da će gledati debatu, a vjeruju i da bi ona mogla mnogima  promijeniti mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo