Petar Škorić / I taj čovjek nadzire tajne službe? Šef HDZ-a u Splitu Facebookom širi lažne vijesti: 'Nemojte dijeliti. Kopirati i paste'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ovakve objave svako malo kruže Facebookom i već se za njih utvrdilo da su lažne vijesti

6.5.2020.
11:05
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i šef splitskog HDZ-a Petar Škorić, na Facebooku je podijelio objavu kako se od danas počinje primjenjivati Facebook pravilo po kojem se mogu koristiti fotografije. 

Po rečenicama koje je napisao, moglo bi se zaključiti da je koristio Google prevoditelja. Nedugo nakon što je objava postala hit, obrisana je s njegovog profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škorić kao član parlamentarnog odbora u čijoj je nadležnosti i nadzor tajnih službi objavio je kako "ne dozvoljava Facebooku ili Facebook organizacijama dozvolu da koriste njegove fotografije, informacije, poruke ili objave, prošlost i budućnost".

Ovakve objave svako malo kruže Facebookom i već se za njih utvrdilo da su lažne vijesti. Pitanje je zašto osoba koja je zaslužna za nadzor tajnih službi takve lažne vijesti širi Facebookom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelio je i da je "sadržaj ovog profila privatna i povjerljiva informacija. Kršenje privatnosti može biti kažnjeno po zakonu (ucc 1-308-1 1 308-103 i status Rima".

"Ako vam se više sviđa, možete kopirati i paste ovu verziju. Nemojte dijeliti. Kopiranje i paste", još je jedna od rečenica u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škorić ima mnogobrojne funkcije. On je predsjednik splitskog HDZ-a, član raznih saborskih odbora - za pomorstvo, promet i infrastrukturu, za međuparlamentarnu suradnju, za turizam. Zatim zamjenik je člana izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, ali i ravnatelj Županijske uprave za ceste, upravni pravnik i diplomirani novinar.

Ovo je objava koju prenosimo u cijelosti bez ispravljenih grešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zaboravite da se od sutra počinje primjenjivati novo Facebook pravilo po kojem se mogu koristiti vaše fotografije. Ne zaboravite da je rok danas!!!!
Mogu se koristiti i u pravosudnim slučajevima i slučajevima protiv vas. 
Sve što ste objaviti postaje javno od danas, čak i izbrisane poruke ili zabranjene fotografije.

Jednostavna copy-paste operacija ne košta ništa, jer bolje spriječiti nego liječiti.
Ne dozvoljavam Facebooku ili Facebook organizacijama dozvolu da koriste moje fotografije, informacije, poruke ili objave, prošlost i budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom izjavom upozoravam Facebook da je službeno zabranjeno puštati, kopirati, distribuirati ili uzimati bilo koju drugu akciju protiv mene na temelju ovog profila i / ili njegovog sadržaja.
Sadržaj ovog profila je privatna i povjerljiva informacija. Kršenje privatnosti može biti kažnjeno po zakonu (ucc 1-308-1 1 308-103 i status Rima.
Napomena: Facebook je sada javna jedinica. Svi članovi moraju objaviti ovu poruku.
Ako vam se sviđa, možete kopirati i paste ovu verziju.
Ako ne objavite izjavu barem jednom, time ćete preporučiti kroištenje vaših fotografija, kao i informacija koje se nalaze u statusu profila.
Nemojte dijeliti.
Kopiranje i paste.
Njihov novi algoritam bira iste ljude - oko 25- koji će čitati vaše poruke.
U slučaju da (najvjerovatnije) ovo čitate na svojim telefonuma, držite prst bilo gdje u ovoj objavi i "kopija" će se pojaviti. Kliknite na "copy", a zatim idite na svoju stranicu, počnite novi post i stavite prst bilo gdje u prazno polje. "paste" će se pojaviti i kliknite paste".

FOTO: Screenshot/Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo