PROGNOZA dunje mazzocco-drvar / I utorak će podsjećati da je proljeće blizu: Vrijeme će biti promjenjivo i neugodno za meteoropate

Promjenjivo se nastavlja sve do kraja tjedna. Kiša je još moguća i u srijedu

11.2.2020.
6:55
VOYO logo

I utorak će podsjećati da je proljeće blizu, jutro će biti još toplije nego u ponedjeljak. Vjetar još u početku jak, udari jugozapadnjaka i do 75 kilometara na sat, na otvorenome moru sjevernog i srednjeg Jadrana pulentada do 85! Prolazno će pasti malo kiše, osjetniji pljuskovi očekuju se u Slavoniji.

Kratkotrajan pljusak moguć je ponegdje i u drugom dijelu dana, u središnjoj Hrvatskoj vjerojatnost za takvo što je vrlo mala. Bit će barem djelomice sunčano uza slab sjeverozapadni vjetar, a dnevna temperatura bit će malo viša nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popodnevni pljuskovi ipak su izgledniji u Slavoniji. I ovdje će južinu zamijeniti vjetar sa sjeverozapada i zapada, a dnevna temperatura bit će oko 14 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji poslijepodne znatno manje vjetra, ugodnije. Rijetki pljuskovi mogući su prije svega u Zagori, a dnevna temperatura bit će i ovdje viša nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro poznati karakter veljače

I na sjevernom Jadranu, a osobito zapadno od Istre, vjetar će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni. Sunčano i većinom suho, temperatura od 11 u Gorskom kotaru do 16 u većim gradovima na obali.

Promjenjivo vrijeme nastavlja se sve do kraja tjedna. Kiša je još moguća i u srijedu, a izglednija je u petak. Malo svježije nego danas i sutra pa je za vikend ponovno moguć i slab mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na moru će kiše biti u petak, a ostali dani bit će većinom suhi. Toplije nego što je uobičajeno u veljači, a opet malo svježije nego ovih dana, oscilacije će biti manje nego u unutrašnjosti.

Veljača, dakle, opet pokazuje svoj dobro poznati karakter s brzim promjenama vremena. Samo, ove se godine izmjenjuju razdoblja toplog i još toplijeg vremena s epizodama iznimno jaka vjetra, što je dosta neugodno za meteoropate i kronične bolesnike.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo