DOBRA TURISTIČKA SEZONA / Iako se ljeto bliži kraju, Split je prepun turista: Kroz Resnik će ovog vikenda proći 50 tisuća putnika

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Splitska zračna luka dobre rezultate očekuje i u rujnu kada bi kroz Resnik trebalo proći oko 400 tisuća putnika

27.8.2022.
13:10
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Unatoč tome što se ljeto kalendarski bliži kraju, u splitskim lukama i dalje su primjetne gužve, a u grad pod Marjanom pristiže i po nekoliko desetaka tisuća turista.

U dva dana vikenda očekuje se 205 zrakoplova koji će dovesti ili odvesti oko 50 tisuća putnika iz velikog dijela svijeta, rekao je Hini Mate Melvan, šef službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slične smo brojke imali i prošlog vikenda. Kolovoz se i dalje drži visoko po broju zrakoplova i putnika, iako već sada imamo više odlazaka nego dolazaka" kaže Melvan.

Zračna će luka, kaže, kolovoz zaključiti s ukupno 600 tisuća putnika, a ponosni su i na to što su prije nekoliko dana prošli i 2- milijuntog putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre rezultate očekuju i u rujnu kada bi kroz njihovu zračnu luku u Resniku trebalo proći oko 400 tisuća putnika.

Kroz trajektnu luku proći će 80 tisuća putnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče prometa i putnika u trajektnoj luci, ovoga će vikenda kroz tu luku proći 80 tisuća putnika i 16 tisuća vozila.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije kaže da je omjer odlazaka s otoka na kopno 60:40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I danas smo imali gužvu u Supetru, pa je u 9.45 sati uspostavljena izvanredna linija prema Braču. Pritisak s tog otoka prema Splitu je veliki i ukoliko bude potrebno još izvanrednih linija uspostavit ćemo ih, dok su s druge strane pritisci iz Splita prema otocima sve slabiji", izjavila je Hini Ivulić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo